Доларът нарасна за втори пореден ден вследствие на затишието в

...
Доларът нарасна за втори пореден ден вследствие на затишието в
Коментари Харесай

Доларът поскъпва втори пореден ден

Доларът набъбна за втори следващ ден в резултат на затишието в нападателната изразителност сред Съединени американски щати и КНДР.

Още по тематиката 3 авг 2017 27 юли 2017 26 юли 2017

От началото на седмицата доларът бележи растеж спрямо останалите водещи валути, като тази наклонност продължи и във вторник, написа Financial Times.

Възход на $

По този метод доларовият показател.DXY, който мери курса на $ по отношение на кошница от шест валути, се повиши с 0.75%. Допълнителен подтик на американската валута дадоха и данните за продажбите в Съединени американски щати, които надвишиха доста упованията. Еврото отстъпва с над 0.7% и се разменя за 1.169 към 15.35 часа, а паундът - с над 0.8%, до 1.285 за $. Американската валута се увеличи с 1% по отношение на швейцарския франк и с 0.45% по отношение на японската йена. Така доларът съумя да понижи част от насъбраните загуби във връзка с считаните за валути убежища. Въпреки възхода на $ през последните два дни.DXY се е намалил годишна база с 8.6%. Освен на световното напрежение това понижение се дължи и на растящите равнища на международната инфлация.

Заслуга за мощната позиция на $ за деня има и президентът на Фед - Ню Йорк, Бил Дъдли, който в понеделник изрази мнение пред AP, че лихвите ще бъдат нараснали и трети път през тази година макар скептичната прогнозата на Wall Street за подобен процес на събитията. В тази връзка Кит Джъкис, валутен пълководец към Societe Generale, и Лий Хардман, стопански пълководец за Mitsubishi UFG Financial Group, разясняват, че мнението на Дъдли е оказало забележителна поддръжка за позитивното развиване на $ в кратковременен проект.

Във вторник паундът доближи най-ниското си равнище за последните 5 седмици по отношение на $, като валутата поевтиня и поради по-слабите от предстоящото данни за инфлацията, отбелязва Financial Times. Понижението по отношение на еврото беше с 0.3% до 1.097.

Спасение дебне отвред

Временното прекратяване на войната на думи сред Съединени американски щати и КНДР се оказа повода за позитивната смяна както на растежа на $, по този начин и на акциите в международен проект. Различни вложители започнаха да демонстрират интерес към по-рискови активи след апела на Южна Корея към двете страни на вербалния спор за спокойно разрешаване на казуса и последвалото го успокоение.

Един печели, различен губи

Въпреки маркираното усъвършенстване обаче зародилата обстановка остави един пострадал - цената на петрола. Стойността на петрола се намали с 2.5% в резултат на мощния $ и слабото търсене в Китай, написа Reuters. Фючърсите на петрола вид брент се намалиха с 1.37 $, или 2.63%, до 50.73 $ за барел, а тези на тексаския лек - с 1.23 $, или 2.52%, до 47.59 $ за барел. Според анализатори спадът е бил по-рязък, в сравнение с се е предполагало.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР