Документалният филм на режисьора Даниел Роер Навални, продукция на HBO

...
Документалният филм на режисьора Даниел Роер Навални, продукция на HBO
Коментари Харесай

„Навални“ на HBO и CNN в HBO Max на 26 май

Документалният филм на режисьора Даниел Роер „ Навални, продукция на HBO Max и CNN Films, взаимно с Fishbowl Films, Raefilm Studios и Cottage M, ще бъде наличен за гледане у нас в стрийминг платформата HBO Max от четвъртък, 26 май.

 

Алексей Навални оцелява при опит за нападение посредством отравяне със гибелен нервнопаралитичен сътрудник през август 2020 година По време на няколкомесечното му възобновяване излизат шокиращи разкрития за опит за ликвидиране и все пак той взема решение да се върне вкъщи. Осъзнавайки рисковете за сигурността си, той непринудено се завръща в Русия на 17 януари 2021 година и е задържан незабавно след кацането си в Москва. На 17 януари 2022 година се навърши една година, откогато Навални е в затвор, като предлог е предходна условна присъда и нарушение на ограничаване за овакантяване на Русия.

 

Режисьорът Даниел Роер, споделя „ Да имаш място на първи ред, до момента в който снимаш този филм, беше прекарване, изменящо живота. Благодарен съм на HBO Max и CNN Films за тяхната непоколебима поддръжка и техния ангажимент да дадат голяма платформа на невероятната история на един човек и неговата битка против властническия режим. ”

Режисьорът Даниел Роер изследва живота и работата на съветския опозиционен водач Алексей Навални, който след години на дейни дейности против корупционни практики, печели мощни врагове – в това число президента Владимир Путин.

През август 2020 година аероплан, пътуващ от Сибир за Москва, каца спешно. Един от пасажерите, съветският опозиционер Алексей Навални, е извънредно зле. Той е откаран в локална сибирска болница и евакуиран в Берлин, където немското държавно управление в следствие оповестява, че е бил токсичен с вещество от химичната група „ новичок “ – смъртоносна нервнопаралитична отрова, свързвана със случаи на офанзиви против други съперници на съветското държавно управление.

В Германия, възстановяващият се Алексей Навални стартира да работи в тясно съдействие с интернационалните организации Bellingcat и CNN за следствието на покушението против него.  Открива се връзка сред отровното вещество и съветските служби за сигурност, която бива отречена от Кремъл.   Разкриващ и отварящ очите, документалният филм „ Навални “ демонстрира смелостта и безкрайна битка за народна власт на политическия деятел, дръзнал да застане против държавното управление, което се опита да заглуши гласа му.

 Президентът Владимир Путин отхвърля каквото и да е присъединяване в покушението и упреква медиите, които популяризират вести за случая за забъркани в „ осведомителна война “, подпомагана от враждебни към Русия задгранични специфични служби. В „ Навални “ режисьорът Даниел Роер разкрива самоуверен и спорен претендент за президент, който е на ръба да жертва всичко в живота си, с цел да направи промени в родината си.

Продуценти на „ Навални “ са Одеса Рей от Raefilm Studios, Даян Бекер и Мелани Милър от Fishbowl Films и Шейн Борис от Cottage M.

Ейми Ентелис и Кортни Секстън от CNN Films и Мария Певчих са изпълнителни продуценти.

HBO Max има права за стрийминг на териториите, в които участва публично, в това число в България.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР