Документалния филм Силви Вартан. Отражения“ ще представи неговият автор и

...
Документалния филм Силви Вартан. Отражения“ ще представи неговият автор и
Коментари Харесай

Задочна среща със Силви Вартан на фестивала Откритие“

 Документалния филм " Силви Вартан. Отражения “ ще показа неговият създател и продуцент Георги Тошев на 6 юни от 18,30 час в Арт салона на Радио Варна. Той гостува по покана на фестивала " Откритие “, с цел да опише на публиката за работата си върху кино лентата и за срещата си със международната звезда. Прожекцията е с вход свободен.

" Това е филм за дълбоката прочувствена връзка на една международна звезда с мястото, от което потегля, в тази ситуация в България. Това е и история за едно момиче, което толкоз мощно е желало да бъде на сцена, че животът й се отблагодарява с тази международна популярност. Срещнах се с нея по време на подготовките в зала " Олимпия “, когато тя приготвяше огромното си завръщане на сцената. Подарих й DVD с кино лентата " Под игото “, в който тя има напълно дребна роля и което я отвори прочувствено към мен. Това бе началото на нашето другарство. Забележително е, че напусна България на 6 години, само че постоянно се е наричала и българка. Няма по-добър дипломат на България в света от нея “, споделя Георги Тошев.

Пред българския екип Силви Вартан се връща обратно във времето, спомня си по какъв начин са напуснали България с трен, мястото, където са изселени, споделя за любовта, изневерите и драмата с Джони Холидей - по какъв начин го избавя от опит за самоубийство и им се ражда синът Давид, за срещата си с последния си брачен партньор Тони Скот, за това по какъв начин осиновява българчето Дарина, за срещата си с най-хубавата си другарка в България, която вижда след 40 години, за работата си от 1997 година насам с фондация " Децата на България “. Зрителите ще чуят много от най-популярните й песни, които звучат във кино лентата, песни на The Beatles, които са били нейна подгряваща група през 1964 година, ще научат за срещите й с редица звезди.

" Силви Вартан. Отражения “ (46 минути). Сценарист и продуцент Георги Тошев. Оператор Румен Василев. Режисьор Ема Константинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР