Документална изложба "Войната в документи” е подредена в историческия музей

...
Документална изложба "Войната в документи” е подредена в историческия музей
Коментари Харесай

Документална изложба за Първата световна война е подредена в Лом

Документална галерия "Войната в документи” е подредена в историческия музей в Лом. Гостуващата експозиция е от фонда на Държавен списък – Монтана и съдържа скъпи фотоси, писма и персонални документи на български бойци – участници в Първата международна война. Директорът на музея Даниела Замфирова откри изложбата, а старши специалистът от Държавен списък – Монтана Мариан Замфиров показа самата експозиция.
"Изложбата е отдадена на всички знайни и незнайни герои от район Монтана, взели участие в Първата международна война. Целта на изложбата е посредством документи, съхранявани в Държавен списък – Монтана да се подсети на обществеността техните имена, вписани в Пантеона на безсмъртните, да се отдаде респект към българския боец от Фердинандско, Ломско и Берковско” – сподели Мариан Замфиров.
Ангелина Емилова, шеф на Държавен списък – Монтана, акцентира смисъла на документалната галерия и осведоми за стартиралата дарителска акция на Държавния списък под наслов: "Дари документ – обогати историята на родния край!”. Тя прикани ломчани да дарят фотоси и документи, отразяващи разнообразни моменти от историята на град Лом и района. Ангелина Емилова означи, че в акцията със фотоси се е присъединил и 92-годишния Никола Лисичков от Лом, дълготраен безплатен кръводарител, създател на стотици изявления в районния щемпел, както и Валентин Василев, дарил на Държавния списък Определение на Районен съд – Лом за вписване на сдружение на зайцевъдите и природолюбителите "Алмус” – Лом, дружно със фотография на постройката на сдружението.
Сред гостите на откриването на изложбата бяха кметът на Община Лом Пенка Пенкова и зам.-кметът Гинка Иванова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР