Доктор Веселка Златева е кандидатът за кмет на Ботевград от

...
Доктор Веселка Златева е кандидатът за кмет на Ботевград от
Коментари Харесай

Д-р Веселка Златева: Проблемите на Ботевград чакат решение твърде дълго

Доктор Веселка Златева е претендентът за кмет на Ботевград от " Българска социалистическа партия за България ". Посветила се е на лекарската специалност, сега е шеф на процедура за Първична здравна помощ. Има компетентност по обща медицина и второ висше по здравен мениджмънт. Признава, че партийната активност е лишила доста от свободното й време. Въпреки това е удовлетворена поради опцията да взе участие интензивно в публичните процеси. Смята, че по този начин се е научила сама да си построява мнение и да отстоява позициите, на които държи. Член е на Българска социалистическа партия от 2008 година Не бих споделила, че това е партията на моето семейство, само че това е партията, която събира мои съидейници и доста близки хора, безапелационна е тя.

Веселка Златева държи на поддръжката от близките и се старае да оправдае доверието им. Твърди, че усмивката на пациентите я зарежда и затвърждава увереността й за професионалния избор, който е направила. Затова и влага толкоз старания те да са здрави и удовлетворени.

Хората в Ботевград от дълго време знаят, че с изключение на за фамилията и лекарската процедура, докторката влага доста жар и старания и в партийната активност, и в публичния живот. Зад гърба си тя има задоволително опит като общински консултант, което несъмнено би помогнало, в случай че получи доверието на съгражданите си за кметски мандат. " Искам общината да стане по-привлекателна, желая повече хора да работят тук, да основават фамилии и да са щастливи. Мечтая в България да се върнат нашите сънародници от чужбина, всеки да работи съгласно квалификацията си и да има правораздаване и сигурност за всички ", изяснява тя. Вероятно тъкмо тези нейни фантазии са част от мотивацията й да одобри номинацията на Българска социалистическа партия за кмет на община Ботевград. Д-р Златева признава, че дълго е обмисляла предлагането. Преодоляла съмненията след огромната партийна поддръжка, която е получила - всеобщи номинации от всички организации в общината. Преди общинската конференция станало ясно, че ботевградчани и жителите на близките села изрично желаят кметът, подсилен от Българска социалистическа партия, да е чисто партиен и прочут човек. Доверието, което ми гласоподаваха, и вярата за положително показване на изборите са повода да приема номинацията, споделя тя.

Задачата, с която са се захванали Златева и екипът й, не е лека. В общината има наболели проблеми, които са трупани с години и чакат своето разрешаване от прекомерно дълго време. Една от болките на локалните е обвързвана с остарялата водопроводна мрежа, по тази причина и кандидатката за кмет счита, че е неотложно системата да бъде поетапно сменена, а неработещите пречиствателни станции още веднъж да минат в деен режим. В проектите й е и разширение на мрежата от видеонаблюдение, с цел да се понижи престъпността.

Златева възнамерява възстановяване на материалната база на учебните заведения. Очаквано, измежду целите й са рационализация на общинската болница и привличане на млади лекари и медицински експерти. Като самоотвержен доктор тя твърди, че здравето на хората е на първо място. Болката й е, че промяната в опазването на здравето продължава с години и има прекомерно доста дефекти. Време е всички жители да си внасят здравните осигуровки, а не да чакаме да се разболеем и тогава да ги внесем, приканва тя. И припомня, че пациентите би трябвало да имат повече схващане към лекарите, а не да ги одобряват като даденост.

Приоритетите си бъдещият кмет изброява, без да се замисля, от което проличава, че ги е приела драговолно от дълго време. Златева желае Ботевград да кандидатства по повече европейски планове, с цел да стане още по-красив и прелъстителен. Тя и съпартийците й имат съответни хрумвания по какъв начин да се разширят предлаганите от общината обществени услуги. По думите й бъдещето на Ботевград е невероятно, без да се предизвиква културният живот и без да се развива туризмът. Повече зелени площи също са измежду подобренията, планувани от Българска социалистическа партия. И още един акцент в програмата на д.-р Златева: успеваемостта в работата на органите на локалната власт.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР