Доколкото знам, вече са запълнени местата в болниците и има

...
Доколкото знам, вече са запълнени местата в болниците и има
Коментари Харесай

Кметът на София: Ако РЗИ предпише, ще обявя грипна ваканция

Доколкото знам, към този момент са запълнени местата в лечебните заведения и има предпоставки, в случай че пристигна наставление от РЗИ, в София ще бъде обявена грипна ваканция от началото на тази седмица.

Това каза Васил Терзиев в " 120 минути " по БТВ в първото си телевизионно изявление, откакто стана кмет на София. 

По думите му, в случай че до 13 февруари не бъде определен ръководител на СОС, има възможност за нови избори за общински съветници.

Предизвикателството, с което се сблъскваме, e че ползите на всички заинтригувани страни не съответстват. За да можем да работим с ГЕРБ, би трябвало те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното ръководство и да има същинско предпочитание за смяна, а не за опазване на статуквото и замитане на проблемите. Когато тези две неща са налице, може да се стартира по-честен разговор. От друга страна, имаш БСП, която няма мандат от националното управление на партията да се коалира на локално равнище и да работи с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Имаш и " Възраждане ", които са срещу каквото и да било решение, сподели кметът на столицата.

По думите му единственият вид е всички партии да седнат на масата за диалози.

Изходът е един – да има схващане, че би трябвало всички дружно да намерим решение. Не може до момента в който едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. Тъй като всеки от участниците го е боязън да бъде упрекнат във всички земни грехове, сглобки, червени сватби и прочие, всеки внимава при какви условия би дал поддръжка, само че в последна сметка надвива разбирането, че градът има потребност от работещ общински съвет. Надявам се след още няколко кръга диалози да успеем да се съгласим върху човек, който да застане отпред на общинския съвет във краткотрайна позиция с ясни цели като приемането на бюджета и основни отчети, добави той.

Първият сняг беше злополучие, защото паднаха 40 см тежък сняг върху разлистени дървета и се изпочупи цялата зеленина. Сигналите бяха в десетки пъти повече. Имаше леки опити за бойкот, само че компаниите видяха, че имаме предпочитание да бъдем правилен сътрудник. При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като повърхност, в сравнение с когато и да било при предходния мандат, както и сме ги глобили 10 пъти повече, сподели кметът на София.

По думите му в някои контракти на сметопочистващите компании не се споделя в какъв период би трябвало да бъде изчистено или тъкмо кои тротоари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР