Доколкото видяхме, тук става въпрос по-скоро за определени кръгове вътре

...
Доколкото видяхме, тук става въпрос по-скоро за определени кръгове вътре
Коментари Харесай

Международен анализатор: Наблюдаваме първите пукнатини в политическата система на Русия

„ Доколкото видяхме, тук става въпрос по-скоро за избрани кръгове вътре в системата за сигурност, които се пробват да оформят различни властови центрове. И по този метод да разцепят монопола в сигурността на Москва. В момента следим първите пукнатини, първите процепи вътре в политическата система на Русия, които биха могли в по-дългосрочен проект да отслабят ролята на съветския президент. “

Така интернационалният анализатор Искрен Иванов разяснява протестът на Евгений Пригожин и ръководената от него частна военна формация „ Вагнер “ в Русия.

 

Когато приказваме за ставащото в Русия, би трябвало да отчетем три политически действителности.

Първата политическа действителност е, че това, което направи Пригожин, не беше ориентирано против Путин, а против неговите офицери – Валерий Герасимов, като оглавяващ щаба на Руската федерация, и министъра на защитата Сергей Шойгу. С това ръководителят на елитните елементи „ Вагнер “ искаше да потвърди, че той е копието и щитът на Русия в тази война, и останалите офицери би трябвало да се преценяват с него.

Втората политическа действителност е, че колкото и добре да беше проведена тази акция, тя беше несполучлива, просто тъй като не съумя да породи тези обществено-политически тласъци в Русия, които биха могли да дадат отражение, сравнимо по резултат с една Октомврийска гражданска война от 1917 година, примерно.

И третата политическа действителност е, че тук доста мъчно можем да приказваме за някакви систематизирани старания за събаряне на властта или смяна на политическия режим в Русия. И самият Пригожин написа в Телеграм, че задачата на този поход не е да смъкна Путин, а да смени военното управление и да обособи своя сфера на въздействие вътре в политическия живот на Русия. Като един от методите това да стане, е точно в границите на военното управление.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР