Доколкото разбирам, основният проблем на противниците на Истанбулската конвенция е,

...
Доколкото разбирам, основният проблем на противниците на Истанбулската конвенция е,
Коментари Харесай

Радан Кънев: “Социален пол” е превод на “gender”, което не значи трети пол

Доколкото разбирам, главният проблем на съперниците на Истанбулската спогодба е, че нещо ще би трябвало да се учи в учебно заведение. Така разяснява зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев на страницата си във Facebook предлагането на Министерски съвет Народното събрание да ратифицира Истанбулската спогодба.

"Като им виждам позициите, разбирам и казуса. Не се тормозете, другари. Никой няма да ви кара вас да учите. Късно е, въпреки явно да е имало потребност повечко - четене да вземем за пример, в първи клас. И малко британски, като втори език, в гимназията.
И за "нестереотипната роля " на български политик, който чете, преди да написа. И да, всичко това беше следващата медийна димка на Борисов, която по едно и също време покри няколко тежки управнически неуспеха и придаде на ГЕРБ надали не проевропейски тип (в това число на фона на части от дясното). Много го бива в тези работи, факт. Жалко, че единствено в тях ", написа Кънев.

Той изясни: "Накратко - фамозните “нестереотипни роли” са “жена-полицай” да вземем за пример. А “социален пол” е превод на “gender”, което не значи нито трети пол, нито транссексуалност ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР