Докога ще пищят хора гладни и жадни? Ние сме единствената

...
Докога ще пищят хора гладни и жадни? Ние сме единствената
Коментари Харесай

Тежко болни деца и възрастни още нямат достъп до ентерална храна

" Докога ще пищят хора гладни и жадни? Ние сме единствената страна, която го разрешава ". Това разяснява в " Кой приказва " по Дарик радио Боряна Драганова, майка на болно дете.

Боряна Драганова изрази загрижеността си, заявявайки " Ентералната храна може да се назова живот в бутилка. " Тя уточни, че огромен проблем е неналичието на изясненост по отношение на броя на нуждаещите се от тази храна, като Здравноосигурителната каса не дава нужните отговори.

Боряна Драганова показа своя опит в битката с институциите и страната през последните пет години за обезпечаване на нужната храна за своето дете.

ЖурналисткатаМария Милкова и Боряна Драганова показаха, че в другиевропейски страни храната се доставя до домовете на нуждаещите се и се вършат специфични проучвания, като пациентът е прегледан от експерт. ВБългария, за жалост,системата действа по друг метод, като пациентите се оказват принудени да се борят независимо със системата и да се грижат сами за себе си.

Донков зададе въпроса за какво системата в страната разрешава хората да се движат по " границата сред живота и гибелта ", без да се грижи за тях.

Журналистката Мария Милкова акцентира нуждата от инициативи и дейности, като съобщи: " Трябва да започнемот моралното и човешкото. Нужно е да сезапитаме какво можем да създадем и да го създадем в този момент. Искаме отговори и желаеме дейности. Тук приказваме за нарушаване на човешко право, правото на храна. "

Боряна Драганова прикани за резултати и настоятелно съобщи, " Искам резултати и няма да спра да ги диря. Призовавам ви да бъдете непримирими. " Тя изрази решимостта си да продължи да се бори за промени и да реализира по-добра система, която да подсигурява грижите и поддръжката за хора, нуждаещисе от ентерална храна в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР