Докладите за лазерни удари на самолети са скочили до рекордно

...
Докладите за лазерни удари на самолети са скочили до рекордно
Коментари Харесай

Докладите за лазерни удари на самолети са скочили до рекордно високо ниво през 2023 г., казва FAA

Докладите за лазерни удари на самолети са скочили до рекордно високо равнище през 2023 година, скачайки с 40% по отношение на миналата година, заяви Федералната авиационна администрация в сряда.

„ FAA приема тази опасност доста съществено “, сподели админът на FAA Майкъл Г. Уитакър във записано на видео изказване.

Лазерните произшествия се усилиха внезапно от 2020 година насам – повече от два пъти за три години. Пилотите оповестиха за повече от 13 000 лазерни удара през 2023 година, най-големият брой, съобщаван в миналото, сподели Уитакър.

Светлинен лъч от лазер може да измине повече от една миля, да проникне в пилотската кабина и може краткотрайно да заслепи водач или да аргументи тежки пострадвания, до момента в който той ръководи самолети, пренасящи стотици пасажери. Четиридесет и седем водачи оповестиха за пострадвания от стачки през 2022 година

водеха нацията по регистрирани стачки през 2022 година, приблизително към една на час. FAA сподели, че част от аргументите стачките да нарастват се дължат на ниската цена и високото качес...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР