Докладът на кмета Йорданка Фандъкова беше пакетиран по недопустим начин,

...
Докладът на кмета Йорданка Фандъкова беше пакетиран по недопустим начин,
Коментари Харесай

Милка Христова: Предложението за нова структура на СО подценява интелигентността на съветниците

Докладът на кмета Йорданка Фандъкова беше ”пакетиран ” по неприемлив метод, съобщи заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия
Предложението за нова конструкция на Столична община подценява интелигентността на съветниците. Това е едната причина, която заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова уточни, обяснявайки повода да гласоподава с " въздържал се " по втора точка от дневния ред на днешната сесия на СОС. Това беше позицията на цялага група на Българска социалистическа партия в СОС по отчета на кмета Йорданка Фандъкова по отношение на одобрение на общата бройка и структурата на Столична общинска администрация, регион " Нови Искър ", регион " Красно село " и регион " Слатина ".

" Този отчет беше " пакетиран " по неприемлив метод – измененията в структурата на Следствен отдел към окръжна прокуратура, дружно с предлагането за промени в структурите на три региона. Това на процедура не разрешава на общинския консултант да направи своя избор. Например аз при друго показване на точката бих подкрепила измененията в структурите на трите региона. Но не бих подкрепила предлагането за промени в структурата на Следствен отдел към окръжна прокуратура, изясни вота си Милка Христова. - В случая предлагането беше направено по подобен метод, че общинските съветници да бъдат обвързани - подкрепяйки предложенията за районните кметове, да поддържат и предлагането на кмета Фандъкова. Това за мен е неприемливо и подценява интелигентността на съветниците ".

Втората причина Милка Христова да се въздържи от поддръжка е неналичието на задоволително добра обосновка в отчета. " Има забавни оферти, само че те не бяха задоволително добре аргументирани нито във връзка с упованията, съгласно които се вършат, нито във връзка с финансовата обезпеченост и на предстоящите резултати, изясни заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия. - Смятам, че прекомерно накратко са дадени измененията, а и в последна сметка чакаме да забележим какъв ще бъде резултатът от тази конструкция. Това може би ще бъде най-хубавата оценка за нея. Желая триумф и ще чакаме да забележим по какъв начин всичко това ще бъде осъществено на процедура. Но отново споделям - за мен сходен отчет се нуждае от доста по-аргументирана аргументация, с цел да може фактически да бъде допустим във типа, в който бъде показан ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР