Докладът на ЕК е положителен и сериозно обективен. Той отразява

...
Докладът на ЕК е положителен и сериозно обективен. Той отразява
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Докладът на ЕК отразява напредъка ни в рамките на половин година



Докладът на Европейска комисия е позитивен и съществено справедлив. Той отразява напредъка ни в границите на половин година. Важно е да отбележим констатацията, че има политическата непоклатимост. Коалицията е ускорила работата по правосъдната промяна. Това сподели ръководителят на комисията по правни въпроси в Народно събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

По отношение на негативите, които видяха от опозицията в отчета той съобщи: „ Забелязали сме всички забележки, отразени в отчета. За някои от тях имаме пояснение, за други остаряла въпрос за непознаване на процесите. Това е първият отчет, в който нямаме рекомендации и се вижда ясно срокът за отпадане. Тук се дава явен небосвод във връзка с опцията мониторингът да отпадне. Всичко зависи от нас, би трябвало да поставим доста старания “.

Според Кирилов в отчета на комисията е отразено, че се вижда ясна политическата воля и процесът на промени още веднъж набра скорост. „ Много е значимо обществото ни да има възприятие за правдивост и да има доверие. Не толкоз на политиците, а в правосъдната система, тъй като това е в основата на промяната. В правосъдната система текат здравословни процеси, има доста магистрати, които добросъвестно ползват закона, само че има и доста задания, които остава да се вземат решение “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР