Докладът, който показа по бТВ депутатът от БСП Елена Йончева

...
Докладът, който показа по бТВ депутатът от БСП Елена Йончева
Коментари Харесай

Йончева към Камарата на строителите: Ще напусна Парламента, ако качеството на магистралите отговаря на изискванията

Докладът, който сподели по бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева потвърждава, че асфалтът край Своге е трябвало да се подмени неотложно. Йончева изясни още, че в документа са изброени в 7 точки проблеми с пътя, където починаха 20 души. Днес тя отговори на Камарата на строителите, които настояха да напусне Народното събрание поради поисканата инспекция на автомагистралите в България.
Докладът, който през днешния ден сподели по бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева потвърждава, че асфалтът край Своге е трябвало да се подмени неотложно. Документът е изработен въз основата на експертиза установила, че се постанова цялостна замяна на асфалтовото покритие на пътя край Своге, а срокът за осъществяване бил неотложно. Докладът е бил изпратен до АПИ още на 20 юни предходната година. Днес Йончева изясни още, че в отчета са изброени в 7 точки проблеми с пътя, където починаха 20 души, а документът е изпратен незабавно в прокуратурата.

Депутатката описа, че е почнала да получава документи, откакто Българска социалистическа партия изиска от АПИ да позволи самостоятелни лаборатории от чужбина да създадат инспекция на петте автомагистрали. Йончева напомни също, че някогашният строителен министър Николай Нанков е декларирал публично, че има влагани неприемливи материали в асфалтовата примес при ремонта край Своге.

Вчера от Камарата на строителите желаеха оставката на Йончева и още 3-ма нейни сътрудници, които стоят зад настояването за експертиза. Йончева отговори във фейсбук на Камарата на строителите. По думите ѝ е подготвена да напусне Парламента при едно изискване - откакто се удостовери, че качеството на автомагистралите дава отговор на нормативните условия. Тя приканва АПИ да позволи осъществяването на техническа експертиза в лицензирана европейска лаборатория за качеството на автомагистралите Тракия, Хемус, Струма и Марица, както и на пътя Русе - Видин и Околовръстния път на София.

Ето какво написа Йончева:

Бих желала да уведомя Камарата на строителите, че съм подготвена да напусна Народното събрание, каквото е тяхното искане. При изискване, което е изцяло изпълнимо.
След като се удостовери, че качеството на автомагистралите дава отговор на нормативните условията, си депозирам оставката като депутат. За да се извърши тази инспекция, чакам АПИ – организация пътна инфраструктура, да позволи осъществяването на техническа експертиза в лицензирана европейска лаборатория на качеството на автомагистрали Тракия, Хемус, Струма, Марица и на път I – 1, път II – 18.

Ще припомня - през вчерашния ден от Камарата разпространиха публично известие, в което споделят: “Ние настояваме оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад настояването за експертиза, с внушениието, че от българските автомагистрали се краде”. Поводът е точно импортираното в АПИ искане за самостоятелна техническа експертиза на автомагистралите. В мнение на браншовата организация се показва, че това е " следващата доза политическо говорене, което има за цел да извлече дивиденти за сметка на престижа на българските строители ".

Ако не бъдат взети ограничения до 18 ноември по отношение на общественото държание и отправяните обидни към сектора изказвания, камарата и нейните компании членове ще подхващат стъпки към цивилен митинги, заканват се още в обръщението.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР