Доклад за развитието на населението на Китай беше публикуван от

...
Доклад за развитието на населението на Китай беше публикуван от
Коментари Харесай

Нови предложения в подкрепа на раждаемостта бяха представени в доклад на китайски мозъчен тръст

Доклад за развиването на популацията на Китай беше оповестен от мозъчния концерн YuWa Population Research в петък. В него се вършат редица прогнози за трендовете в популацията на страната, както и се оферират редица политики, които ще могат да поддържат стабилната раждаемост. Мозъчният концерн е основан от група демографи и икономисти от най-хубавите университети и проучвателен центрове в страната.

През 2022 година популацията в континенталната част на Китай записва негативен напредък за първи път от 61 години, намалявайки с 850 000 на годишна база до 1,4118 милиарда. Броят на ражданията е 9,56 милиона, което е най-ниското равнище от основаването на Китайската национална република.

Според Лян Дзянджан, професор по стопанска система от Пекинския университет, с подобаващи политики и обществени тласъци, до 2030г. броят на ражданията може да бъде върнат до равнище от над 10 милиона.

Коефициентът на плодовитост дефинира бъдещата посока за развиване на популацията. Едно от най-големите провокации, пред които е изправена страната сега, е превръщане на посоката на коефициента на плодовитост. Според отчета фамилията играе жизненоважна роля за повишение на раждаемостта, тъй че би трябвало да се проучат повече ограничения за фокусиране върху фамилиите и решение на действителните им проблеми. Укрепването на фамилното развиване е значима част от построяването на механизъм за поддръжка на раждаемостта.

В отчета се оферират редица политики и обществени удобства за поощряване на раждаемостта. Мерките включват парични дотации, данъчни тласъци, субсидиране на закупуването на жилища, създаване на детски ясли, увеличение на броя на дните отпуск по майчинство за двамата родители, еластичен интервал на работа в офиса, поддръжка на асистираните репродуктивни технологии и промяна в образованието.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР