Доклад от Датския център за приложна социална наука показва, че

...
Доклад от Датския център за приложна социална наука показва, че
Коментари Харесай

Бум на бездомните в Дания

Доклад от Датския център за приложна обществена просвета демонстрира, че броят на бездомните хора в страната нараства, оповестява столичният вестник The Copenhagen Post.
Данните демонстрират, че в скандинавското кралство са регистрирани публично 6635 души, които нямат покрив над главата си. Броят им е с 8% по-голям спрямо данните от 2015 година Много от бездомните страдат от психологични болести, предизвестяват специалистите.
Младите хора съставляват непропорционална част от общия брой. През 2009 година са регистрирани 633 бездомни на възраст сред 18 година и 24 г.; през 2017 година техният брой е съвсем двойно по-голям – 1278.
Бездомността постоянно е резултат от композиция на разнообразни фактори - неналичието на жилища на налични цени и самостоятелни аргументи като психологични болести, проблеми със зависимости или тежък бракоразвод, съобщи Фокус.
Старши откривателят Ларс Бенджаминсен, който е направил изследването, показва, че неналичието на жилища в градовете е главен фактор, който способства за увеличението на броя на бездомните. Проблемът става все по-осезаем в по-големите градове. Поради тази причина специалистът приканва управляващите да подхващат ограничения за разширение на помощта, предоставяна от обществените служби на нуждаещите се.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР