Доклад на американските власти посочва, че разпръскването на предимно мирни

...
Доклад на американските власти посочва, че разпръскването на предимно мирни
Коментари Харесай

Тръмп не е виновен за разпръсването на масова демонстрация миналото лято, сочи доклад

Доклад на американските управляващи показва, че разпръскването на най-вече мирни протестиращи наоколо до Белия Дом предишното лято не е целяло да прокара път на тогавашния президент Доналд Тръмп за правене на фотография пред черква.  

Насилственото изтласкване на най-вече спокойно протестиращи от парка " Лафайет " до Белия Дом предишния юни докара до гневни реакции от законодатели. Това се случи малко преди тогавашния президент Тръмп да премине през парка, с цел да отиде пред близката черква " Сейнт Джон ", където си направи фотография с библия.

При изтласкването на протестиращи на 1 юни предходната година чиновници на полицията на Вашингтон са употребявали сълзотворен газ и пикантен спрей в прорез с упътванията на отдела им.

Според отчета на органа за контрол на държавни организации полицията е прочистила парка, с цел да сложи заграждения към него. Докладът показва, че протестиращите за равни расови права не са били изтласкани съответно поради президента. Oт друга страна е имало комплициране при отправените от управляващите предизвестия за разпръсване, като съгласно изводи те не са се чували добре от събралите си. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР