Доказват го опити с мишки и плъхове, заразени с болестта

...
Доказват го опити с мишки и плъхове, заразени с болестта
Коментари Харесай

Проучване: Хомеопатията влияе на имунната система

Доказват го опити с мишки и плъхове, инфектирани с заболяването на Шагас

Ново здравно изследване демонстрира, че хомеопатичните разтвори имат потвърдени биологични дейности върху имунната система.

Бразилската изследователка Джислейн Фалковски-Темпорини организира двойно сляпо, рандомизирано и следено изследване с 1400 мишки под прецизния надзор на комисия по нравственос и в сходство с директивите за проучване на проби върху животни. Нейната цел е да следи дали и какъв имунен отговор провокира лекуване с хомеопатичния разтвор Lycopodium clavatum 13CH върху животните, инфектирани от постоянно срещания в тропиците кръвосмучещ паразит Trypanosoma cruzi. Той е причинителят на заболяването на Шагас, публикувана в Южна Америка.

Заболяването е евентуално животозастрашаващо. При него множеството пациенти не демонстрират признаци през целия си живот, само че в съвсем една трета от случаите сред 10 и 25 години след ухапването настъпват сърдечни, храносмилателни или неврологични затруднения. Според оценки на Световната здравна организация към 6-7 милиона души по света са инфектирани с Trypanosoma cruzi.

В изследването Джислейн Фалковси-Темпорини разпределя мишките в две групи. Първата е третирана с безпристрастен разтвор, а втората получава лекуване с хомеопатичния разтвор. Резултатите, оповестени в списание Cytokine, изрично потвърждават, че при групата животни, третирани с хомеопатичния разтвор, се следи модифициран имунен отговор и увеличена преживяемост от близо 87%. Същите резултати са възпроизведени и при второ изследване, този път с плъхове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР