Доказано е, че златото, както и среброто, притежават бактерицидни свойства.

...
Доказано е, че златото, както и среброто, притежават бактерицидни свойства.
Коментари Харесай

Златото лекува хемороиди, атакува и раковите клетки

Доказано е, че златото, както и среброто, имат бактерицидни свойства. Според аюрведа златото е най-силното средство за подсилване на духа и удължение на живота.

В началото на ХХ век, препарати, съдържащи злато или " Санокризин ", почнали да се употребяват за лекуване на туберкулоза и артрит, като противовъзпалително средство.

Днес при ставните болки и промени, изобщо при ревматични болести, се употребява " Кризанол " - който е нов медикамент, съдържащ с 33.5% злато. Като 198AU металът се ползва в радиотерапията и при злокачествени болести. А в стоматологията се употребява за изработката на зъбни протези.

Твърди се, че лекува хемороиди, синузити, полиневрити, пневмония, възстановява функционалността на жъчката и бъбреците, а и на щитовидната жлеза. Златните обици пък подобрявали зрението.

А натриването на ечемик на окото със златен пръстен е известен способ за облекчение на гнойното заболяване. Същото се прави и при херпес на устните, като се третира мястото под или над него.

Златото е скъп асистент и при наномедикаментите, които би трябвало да стигнат раковите кафези, само че без да повредят останалите тъкани и да провокират странични резултати. Микротопчетата се вкарват в туморите, с цел да могат да се задействат от разстояние. Те са построени от силиций, обгърнати са със злато, и са микроскопични.

Наноснарядите или nanoshells имат доста характерна реакция на светлина. Учени са открили, че под влияние на лазер, наноснарядите стартират да излъчват светлина, само че с друга дължина на вълните, която варира с изключителна акуратност според от отношението сред ядрото от силиций и дебелината на пласта от злато.

Това физическо събитие е познато още от 50-те години на предишния век под името плазмен резонанс, само че никой по-рано не го е следил върху обекти с сходен състав и с такива оскъдни размери. Друг сюрпризиращ факт е, че наноснарядите гълтам част от светлинната сила и по този начин се нагряват. Когато са покачили температурата си с десетина градуса, а на тялото е естествена - 37 градуса, контактът им с туморните кафези, унищожава последните.

А натриването на ечемик на окото със златен пръстен е известен способ за облекчение на гнойното заболяване. Същото се прави и при херпес на устните, като се третира мястото под или над него.

Всъщност от антични времена - още през 1583 година френски велможа доктор в детайли разказва целебните свойства на по този начин нареченото " пиещо се злато ", приписвайки му чудодейни свойства. На Aurum potabile ( " златна напитка " ) разчитал и популярният доктор алхимик Парацелз. За тази напитка се загатва и в китайските книги за медицина, писани през I век преди н.е. Според китайците това е " балсам на живота ", даряващ младост, здраве и мощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР