Докато за шеста поредна година феминистката общност в България, организира

...
Докато за шеста поредна година феминистката общност в България, организира
Коментари Харесай

Скандалната изложба “Другите българки пред провал

Докато за шеста поредна година феминистката общественост в България, провежда шествие за равнопоставеност и заслужен живот за всички дами, извънредно десни групировки се готвят да осуетят културно събитие и ще заплашват психическата и физическата сигурност на дамите от изложбата “Другите българки” и всички гости на откриването ѝ.

Това са опасенията на уредниците на събитието. Според тях по време на Шествието за правата на дамите и откриването на скандалната галерия “Другите българки” националистически групи възнамеряват митинги единствено на метри от събитията. Феминистката общественост упорства кметът на Столична община да забрани провеждането на оповестените от извънредно десните групи митинги.

Маршрутът на Шествието за правата на дамите тази година включва общностното пространство на The Steps, в символ на взаимност с участниците(чките) в изложбата “Другите българки”.

Изложбата “Другите българки”, в която биологично родени мъже, идентифициращи се като дами, театралничат като модели на Майстора, ще бъде показана на 8 март от 19 часа в “The Steps”. Гост на събитието се чака да е и известният еластичен хирург доктор Енчев.

“Вместо да се опълчват на проявата на ненавист и експанзия, Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи упорстваха да променим маршрута на Шествие за правата на дамите, с цел да “предотвратят конфликти”, въпреки нашето събитие да е в съгласие първо, тъй като знаят, че нямат никакъв надзор над фашистите. За шеста поредна година ви каним да се присъедините към нас на 8 март, вторник, от 18:00 ч., пред Съдебната палата и да се включите в Шествието за правата на дамите!”, споделят уредниците във фейсбук.

" На този 8 март, с изключение на да заявим непримирението си с неравенствата, ще издигнем глас против войната и изрично ще се обявим срещу тиранията, както на Путин, по този начин и на военнопромишления комплекс управителен от лицемерните управници на Съединени американски щати, чиито „ миротворни” войни години наред натрупат благосъстояния за сметка на непознати нации, до момента в който разрушават животите на стотици хиляди хора. ", декларират още уредниците на събитието

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР