Докато войната в Украйна продължава, Китай помага на Русия да

...
Докато войната в Украйна продължава, Китай помага на Русия да
Коментари Харесай

The ​​New York Times: Китай е изпратил на Русия дронове за 12 млн. долара от началото на войната

Докато войната в Украйна продължава, Китай оказва помощ на Русия да се достави с безпилотни летателни апарати. След началото на съветската инвазия в Украйна, китайската страна е изпратила дронове на стойност повече от 12 милиона $ в Руската федерация, което е проява на „ безшумно съдействие “ сред двете страни, написа The ​​New York Times.

Доставките на артикули от DJI, най-известният производител на дронове в света, и редица по-малки компании най-често стават посредством дребни медиатори и експортьори, американското издание.

Сложните канали за дистрибуция и „ неразбираемите “ описания на продуктите в данните за износа също затрудняват следенето за това дали в китайските артикули има американски елементи, което би било нарушаване на американския надзор върху износа. А формалните продажби евентуално са единствено част от по-голям поток от технологии посредством неофициални канали и други страни, другарски настроени към Русия, като Казахстан, Пакистан и Беларус, показва изданието.



Според " Ню Йорк Таймс ", към 70 китайски експортьори са продали 26 разнообразни марки дронове на Русия след началото на войната.

Говорител на DJI е коментирал, че компанията не може да откри никакви записи за директни продажби в Руската федерация от 16 април 2022 година Компанията е спряла всички доставки и интервенции в Русия и Украйна от началото на войната и има " ясни протоколи ", с цел да подсигурява, че не нарушава глобите на Съединени американски щати ".

Вторият максимален производител на БПЛА света е китайският Autel, с дъщерни сдружения в Съединени американски щати, Германия и Италия. В публично изказване, изпратено по имейл, Autel сподели, че не знае за никакви продажби в Русия и проверява вътрешно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР