Докато въвеждането на новото поколение 5G мрежи все още е

...
Докато въвеждането на новото поколение 5G мрежи все още е
Коментари Харесай

Докато 5G мрежите все още са напът, Европа вече работи по проект за наследника им - 6G

Докато въвеждането на новото потомство 5G мрежи към момента е на дневен ред за страните в Европа и отвън нея, то един от водачите в бранша - Nokia Oyj, дружно с още няколко компании и университети от Стария континент, към този момент работи по план, който би трябвало да се трансформира в техният правоприемник.

Иначе казано наричаният с кодовото название Hexa-X би трябвало да помогне за създаването на мобилните технологии, които са считани за идващото потомство 6G мрежи, написа Bloomberg.

В групата, работеща по плана, влизат още редица водачи в телекомуникациите и технологиите в Европа, като Ericsson, Orange, Telefonica, Intel и Siemens. Те работят паралелно с учени от университетите в Пиза и във финландския град Оулу.

Докато внедряването на 5G към момента е първоначално си, като към 100 компании по света оферират услугата в лимитирани области, подготовката за създаването на 6G технологиите към този момент е реалност в няколко разнообразни района.

В Щатите работата по новото потомство мрежи е обединена под шапката на плановете Next G Alliance O-RAN Alliance, а китайското държавно управление финансира група от компании със същата цел.

6G технологиите ще употребяват свръхвисокочестотни терахерцови талази, които да разрешават излъчването на холограмни изображения в действително време, да вземем за пример. Очаква се те да се появят към началото на идващото десетилетие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР