Докато в пленарна зала тече гласуването на бюджетната рамка за

...
Докато в пленарна зала тече гласуването на бюджетната рамка за
Коментари Харесай

Депутатите гласуват предложението на ГЕРБ за Велико Народно събрание


Докато в пленарна зала тече гласуването на бюджетната рамка за следващата година, в дневния ред за през днешния ден изненадващо се появи точка, обвързвана с предлагането на ГЕРБ за привикване на Велико Народно заседание. Припомняме, че ще през лятото Бойко Борисов се разгласи да рестарт на страната, за нова Конституция и привикване на Велико народно събрание. Каза още, че в случай че концепцията му за Велико Народно заседание бъде призната от Народното събрание, той незабавно ще подаде оставка. ГЕРБ направиха собствен план за нова Конституция, който бе признат извънредно сериозно и от адвокати, и от съпротива, и от обществото. Коалиционните сътрудници също има разногласия по тематиката.

В последна сметка планът бе разгласен от ГЕРБ на 14 август и импортиран на 2 септември в деловодството на Народното събрание с подписите на ГЕРБ, " Обединени патриоти ", " Воля " и част от самостоятелните депутати. Предложението пристигна в отговор на антиправителствените митинги. Сред предложенията на ГЕРБ са понижаване на народните представители от 240 на 120 и при Великото национално заседание броят на народните представители да бъде понижен - от 400 на 280.

Съгласно член 160 от в този момент настоящата Конституция на Република България Народното събрание взема решение да се произведат избори за Велико Народно заседание с болшинство две трети от общия брой на народните представители, което значи, че с цел да се стигне до подобен избор, са нужни 160 народни представители.

Депутатите би трябвало да продължат работа по Закона за държавния бюджет за 2021 година

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР