Докато в България все още се водят тежки спорове за

...
Докато в България все още се водят тежки спорове за
Коментари Харесай

Емил Радев: Докато у нас се водят спорове за влизането в еврозоната, в Европа вече се говори за дигитално евро

Докато в България към момента се водят тежки разногласия за и срещу присъединението ни към еврозоната, в Европа към този момент се приказва за цифрово евро, разяснява евродепутатът от Европейската национална партия (ГЕРБ/ЕНП) Емил Радев пред Българска телеграфна агенция. По думите му то няма да постави завършек на познатите ни банкноти и монети, а ще даде опция за повече конкурентоспособност и иновативност в системата на заплащанията. 

Радев добави, че девет страни членки на Европейски Съюз се борят да бъдат хазаин на новата Агенция за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма (АМLА), като България не е измежду тях. Първоначално AMLA ще упражнява директен надзор върху до 40 високорискови кредитни и финансови институции, както и върху доставчиците на криптовалута, които работят в най-малко шест страни членки. 

Радев напомни, че към този момент е реалност регламентът за цифровизация на правосъдното съдействие и достъпа до правораздаване по трансгранични цивилен, търговски и наказателни каузи. По думите му е реализирано и политическо съглашение по първия в света закон за контролиране на изкуствения разсъдък. Евродепутатът акцентира, че задачата на новата нормативна уредба е да се сведат до най-малко рисковете при потреблението на изкуствения разсъдък, без обаче да се основават спънки пред вложенията и нововъведенията, които носят стопански напредък. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР