Докато уфолозите търсят доказателства за присъствие на извънземен разум на

...
Докато уфолозите търсят доказателства за присъствие на извънземен разум на
Коментари Харесай

Учени видяха тъмни ивици на Марс, които може да крият живот

Докато уфолозите търсят доказателства за наличие на извънземен разсъдък на нашата планета, учените от разнообразни галактически организации търсят доказателства за извънземен живот в близкия Космос. Една от очакванията им е планетата Марс. Червената планета е четвъртата откъм Слънцето и след Венера е втората най-близка до Земята планета, написа Дарик. Големите очаквания на учените са да открият на Марс признаци на живот или най-малко доказателства че е имало подобен в предишното. Не става дума за извънземни същества, а за най-прости форми на живот- микроскопични организми като едноклетъчните бактерии. Това евентуално за доста от хората не звучи вълнуващо, само че за учените би било необикновен триумф, доказващ, че живот може да се зароди и да съществува и на други планети.

Преди към две години от НАСА сензационно оповестиха, че на повърхността на Марс има течаща вода и това дава очаквания, че в нея може да има примитивен живот. Това изказване беше основано на сателитни фотоси, на които се виждат тъмни линии върху някои скатове. Според учените това евентуално е вода, примесена с разнообразни соли, които и оказват помощ да не замръзне при извънредно ниските температури.
Подобни плътни потоци от вода със соли се следят и на някои места на Земята.
Тази година обаче теоретичен екип оборва това проучване от 2015 година и счита, че това са просто влажни линии пясък, само че не и течаща вода. Каква е истината евентуално ще стане ясно в близко бъдеще, когато на Марс е планувано да кацнат роботизирани безпилотни апарати на НАСА. Освен това е плануван безпилотният уред да донесе проби от марсианската почва.

За феновете на тайните теории неведнъж се появяват информации в интернет, че на повърхността на Марс са открити голям брой странни обекти, които не могат да бъдат обяснени от учените. Един от тях е великански еднакъв кръг със загадъчни знаци, изсечен в марсианската повърхнина. Използвайки актуалните компютърни технологии, самостоятелни експерти са обработили сателитните фотоси и са получили оптимално ясно изображение. На него се вижда изображение на хуманоидна фигура. Това доста припомня на античните изображения, останали от шумерската цивилизация.

На няколко пъти в медийното пространство се появяваше информация за това, че на Марс към този момент са кацали хора през 1979 година, само че НАСА крие тези задачи.

Според Стивън Хокинг това е единствения късмет на човечеството да оцелее.

Наскоро съветският космонавт Антон Шкаплеров разгласи, че преди няколко години е разкрил извънземни бактерии върху външната обвивка на Международната галактическа станция. Тези бактерии не са били налични върху корпуса на модула, когато той е бил изстрелван в Космоса. Това значи, че са пристигнали от открития Космос и са се закрепили по него.

Има доста неща, които демонстрират, че Марс е имала най-малко капацитет за живот в предишното. И в случай че това се е случило, има опция за живот, прикрит надълбоко под повърхността, считат учените.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР