Докато Северна Македония не си изпълнява задълженията по Договора за

...
Докато Северна Македония не си изпълнява задълженията по Договора за
Коментари Харесай

Слабаков за РСМ: Ако искат да си бъдат отделна нация и държава – ако обичат – да си имат собствена история


Докато Северна Македония не си извършва отговорностите по Договора за другарство, добросъседство и съдействие - тя няма място в Европейски Съюз. Това е персоналното ми мнение. Понеже ги вързаха за Албания, а аз съм в комисията за Албания – мога да кажа, че за последните две години Албания си е изпълнила безусловно всичко. За разлика от Македония ”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Андрей Слабаков  Андрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 година приключва ВИТИЗ, компетентност " Кино и.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 295
По думите му сега той се пробва да направи всичко, с цел да се разделят двете страни при предприсъединителните договаряния с Европейски Съюз. „ Това е безусловно незаслужено, тъй като албанците са създали всичко. Признаха българското малцинство още преди две години ”, акцентира той.

Според него няма по какъв начин да си подарим историята на Македония. „ Ако те желаят да си бъдат някаква обособена нация и страна – в случай че обичат – да си имат лична история. Няма по какъв начин да им дам цар Самуил ”.

„ Много ни натискат да се сближаваме. Други страни. Но считам, че  ние би трябвало да си имаме лична политика. И тя би трябвало да е безапелационна, че в случай че те не извършват контракта – те нямат място в Европейски Съюз. Едната от точките, които не извършват е, че не признават българското малцинство. Другото е техните доста забавни учебници по история, в които пишат такива чудовищни неща за българите, че не е истина напряко ”, уточни евродепутатът.

Той описа и за скорошното си посещаване в Украйна, при което занесе жизненоважни медицински консумативи до Болград. " Ако някой ви каже, че е елементарно да се прекарват през граница ваксини или медикаменти, не му вярвайте ", акцентира евродепутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР