Докато се вият умопомрачителни опашки, вихрят се още по-умопомрачителни битки

...
Докато се вият умопомрачителни опашки, вихрят се още по-умопомрачителни битки
Коментари Харесай

Олигарх ли си, олигофрен ли си, или просто обичаш мазното?

Докато се вият умопомрачителни опашки, вихрят се още по-умопомрачителни борби и грозни подиуми, свързани с олиото и нарасналите цени, българското национално творчество не секва. През вчерашния ден то даже засенчи новините за войната в Украйна. Или просто се " залепи " за тях, с цел да е още по-актуално.

Като да вземем за пример това: " Ако пуснат олио по 1 лев в Киев, българите ще го завладяват за 3 часа. " На фона на тъжната реалност има и нещо обнадеждаващо - битката за мазното на нашенци превъзхожда в пъти военните умения на съветската войска.

Така шишето с олио зае подобаващото му място - до вносния първокласен алкохол в холната ни библиотека. А създателят дава обещание: " Утре ще сложа и литър бензин. "



На този декор феновете на вицове се изкефиха оптимално. Особено с този:

- Как се назовава човек, който има доста олио?

- Олигарх.

- А по какъв начин се назовава човек, който се презапасява с олио?

- Олигофрен.



Войнственият дух на борците за мазнинката не се ограничи единствено с Киев - " погледнахме " и към съседите на запад:



За всички тези, които през вчерашния ден от ранни зори се блъскаха, ръгаха, биха, прескачаха, с цел да си купят олио за заветните 2,99 лева, националният талант се моли Господ да им даде мозък. Защото олио те към този момент си имат...





В същото време предизвестява: " За всички, които чакате на опашка за олио, в новата листовка за Кауфланд олиото от понеделник ще е на 2.19 лева

Други пък направиха съвсем научно изобретение: " Някои учени търсят междинното звено сред маймуната и индивида... Ами ето го... "

Ами ето го:


Разбира се, една такава опълченска борба нямаше по какъв начин да не предизвика и поетите. Така се роди Опълченците на Кауфландот Георги Костадинов О, Кауфланд! Още тук от сутринтапред входа ти натрупа се навалица!Искат да нахълтат, да се запасятс ориз, фасул и леща. И за кой ли пътвтурват се зверски, като побеснеликъм лавици цялостни с брашно и сардели.Олио вземете-някой си изкряска,Захар и консерви-друг един извряска.И във момент тълпата втурна се напред!Пълнеха се чанти с грах и сладолед.Свърши и сапунът, свърши и солта!Силен зов тогава грозно проехтя:грабвайте оцета, той е недостиг!И китайски чесън, и полски кромид!Юрна се тълпата като не видяла,бе като глутница вълча побесняла!Нямаше закони, нямаше и ред!Блъскаше се всеки да е по-напред!Още момент, и Кауфланд ще се съобщи!Най-накрай тълпата щеше да се спре!Просто всичко свърши. Празен магазина.Нямаше и стока в ни една витрина.Всичко се разграби няма и за час!Кротна се тълпата. Имаше запасда изкара месец. Ала след товакакво и да пристигна, работа Божа!Простотията няма почивен ден!Простотията няма работно време!Простотията няма период на валидност!Простотията е в самите нас!Но ние сме толкоз ПРОСТИ,че не можем да го осъзнаем!И да ме псувате все ми е тая!То от елементарен човек какво да очакваш?ПРОСТОТИЯ!
Паднали хора, мазни плочки, гибел на опашката и безумство! И на фона на всичко това българинът към момента съумява да се смее. Докога ли?

" Пия още едно и си лягам... "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР