Докато се тълпите тук, милиард и половина по-малко от 30

...
Докато се тълпите тук, милиард и половина по-малко от 30
Коментари Харесай

Борисов след разпита: Само за 30 дни имаме милиард и половина нови дългове и меморандум с неясни компании

" Докато се тълпите тук, милиард и половина по-малко от 30 дни. В същото време меморандум за милиарди с неразбираеми компании, подписани в гранитна зала на Министерски съвет. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе разпитан в прокуратурата, съобщи БГНЕС. Борисов престоя към час в постройката. Той добави, че след сходни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, което се приказва.

„ Да забележим дали ще се приказва за новия половин милиард, а единствено за 30 дни, милиард и половина, добави Борисов. Лихвите ще надминат половин милиард на година най-после. Докато изпълнявате заръката на деня, в петък в Министерски съвет, в наличието на Петков се подписа милиардна договорка, меморандум, сподели Борисов.

Попитан за формираното произвеждане против вицепремиера Асен Василев, Борисов отговори: „ Ако „ господин Самуилов (бел. ред. Георги Самуилов -собственик на Инса Ойл) знае нещо, да излезе и да го каже “.

Миналата седмица на брифинг в централата на партията Борисов отхвърли да дава отговор на въпроси, свързани с предприемача Васил Божков, като изрично отхвърли изказванията на Божков, че е получавал пари персонално от него или посредством някогашния финансов министър Владислав Горанов: „ Никога, по никакъв метод, лев, евро, $, стотинка, никой не ми е носил. Ако ми е донесъл, аз се кълна във внуците си, ще вървя, ще го кажа в понеделник същото, това го споделих и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят “.

Борисов отхвърли и да се е срещал с Васил Божков в резиденция „ Бояна “.

Прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше главен очевидец на службите на Министерство на вътрешните работи при акцията, осъществена по необходимост на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП) разпоредиха следствието на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени дейности по следствието, които е обективно допустимо да бъдат преповторени, да се проведат още веднъж по планувания в закона ред, с цел да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и неговите доближени юрист Менко Менков подаде тъжба в административния съд. Защитникът на водача на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, по този начин и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за нужда при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР