Докато родителите се учат как да балансират грижите за децата

...
Докато родителите се учат как да балансират грижите за децата
Коментари Харесай

Децата, родени през пандемията, имат по-ниско IQ

Докато родителите се учат по какъв начин да балансират грижите за децата с работата от у дома, идващото потомство пораства, въпреки и в сянката на пандемията и някои резултати от " новото обикновено " не са обнадеждаващи. Децата, родени по време на пандемията на ковид, са понижили доста вербалните, двигателните и общите познавателни достижения спрямо децата, родени преди този момент, демонстрира американско изследване, представено от " Гардиън ".

Първите няколко години от живота на детето са от решаващо значение за неговото когнитивно развиване. Но защото Covid-19 затвори детски центрове, ясли, учебни заведения и детски площадки, животът на бебетата и децата се промени доста.

Шокиращо ниски резултати

С лимитирана стимулация вкъщи и по-малко взаимоотношение с външния свят, децата от пандемичната ера изглежда са постигнали шокиращо ниски резултати на тестовете, предопределени да оценят когнитивното развиване, посочи водещият създател на проучването Шон Деони, доцент по педиатрия в университета Браун. През десетилетието, предхождащо пандемията, междинният IQ резултат при стандартизирани проби за деца на възраст сред три месеца и три години се движи към 100, само че за децата, родени по време на пандемията, цифрата се е намалило до 78. " Това не предстои на никакво интерпретиране ", споделя Деони по отношение на тревожните резултати. " Обикновено не виждаме такива неща отвън огромните когнитивни разстройства. "

Проучването включва 672 деца от щата Роуд Айлънд. От тях 308 са родени преди януари 2019 година, 176 са родени сред януари 2019 година и март 2020 година, а 188 са се появили на белия свят след юли 2020 година Децата, включени в изследването, са родени доносени, нямат увреждания в развиването и са най-вече бели.

Родители под стрес

Участниците в изследването, които произхождат от по-ниско социално-икономически среди са се справили по-зле в тестванията, откриха откривателите. Най-голямата причина за падащите резултати евентуално е неналичието на стимулация и взаимоотношение вкъщи, споделя Деони. " Родителите са уплашени и изтощени... Това взаимоотношение, което детето нормално би получило, е намаляло доста. "

Не е ясно дали тези по-ниски резултати ще имат дълготрайно влияние. През първите няколко години от живота се поставят основите на познанието, сходно на построяването на къща - по-лесно е да се прибавят стаи или украса, когато сте построили здрава основа, казва Деони.  " Възможността за поправяне на посоката става по-малка, колкото по-голямо става едно дете. "

Като се имат поради, че тези данни идват от релативно заможната част на Съединени американски щати, където обществената поддръжка и компенсациите за безработица са великодушни, страхът е, че нещата могат да са надалеч по-лоши в по-бедните елементи на страната и света. Сър Теренс Стивънсън, професор по опазване на здравето на децата в Университетския лицей в Лондон в Нъфийлд, споделя за " Гардиън ", че проучването е забавно, като се има поради, че е написано доста за въздействието върху образованието на децата в учебна възраст, само че не е имало доста богата информация за бебетата.

Ключовият фактор, влияещ върху тези по-ниски резултати при бебета, евентуално е бил стресът върху родителите, които са се сблъсквали както с измененията в работата, по този начин и с обезпечаването на грижи за децата на цялостен работен ден, сподели той.

 
8 трайни промени, които ще забележим при децата след тази " изгубена " година


 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР