Докато президентът Румен Радев продължава да се сърди на Володимир

...
Докато президентът Румен Радев продължава да се сърди на Володимир
Коментари Харесай

Докато Радев си пази старите бракми, Полша дава нови 20 изтребителя на Украйна

Докато президентът Румен Радев продължава да се сърди на Володимир Зеленски и да поддържа тезата за отвод за изпращане на оръжие към Киев, Полша може да даде на Украйна още 20 изтребителя МиГ-29, съобщи украинският дипломат в страната. „ В момента обсъждаме с полската страна съответния график, количеството и осъществяването на тези съглашения за образование на украински водачи в Полша “, добави той, съобщи.

Полша и Словакия бяха първите страни от НАТО, които предоставиха бойни самолети на украинските бранители. На 23-ти март Словакия трансферира четири руски изтребителя МиГ-29 в Украйна. На 17 април беше обявено, че Словакия е доставила всичките 13 обещани изтребителя МиГ-29 на Украйна.На 8 май министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак заяви, че страната му към този момент е предоставила на Украйна 10 изтребителя МиГ-29.

Заместник-началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Алексей Хромов заяви на 15 юни, че самолетите МиГ-29 Киев, получени от Полша и Словакия, към този момент са на въоръжение.Ние носим гласа на Украйна в света. Подкрепете ни с еднократно подаяние или станете филантроп!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР