Докато подкрепя Украйна във войната ѝ срещу Русия, Италия защитава

...
Докато подкрепя Украйна във войната ѝ срещу Русия, Италия защитава
Коментари Харесай

Мелони: Подкрепата за Украйна означава защита на мирното съвместно съществуване

Докато поддържа Украйна във войната ѝ против Русия, Италия пази и интернационалното право. Това съобщи италианският министър председател, Джорджия Мелони, по време на срещата й с президента на Съединени американски щати, Джо Байдън, във Вашингтон в четвъртък, съобщи сътрудник на Ukrinform.

„ След съветската експанзия против Украйна, всички дружно взехме решение да защитим интернационалното право. И аз се гордея, че Италия през цялото време изигра своята роля в това. Направихме го просто, тъй като поддръжката за Украйна значи отбрана на мирното взаимно битие на хора и страни на всички места по света “, сподели тя.

Байдън на собствен ред благодари на Мелони за непоколебимата поддръжка на Италия за Украйна.

" Италия и Съединените щати стоят мощно зад Украйна. И ви приветствам за вашата мощна поддръжка и отбраната против съветските зверства ", сподели Байдън.

След неотдавнашната ракетна офанзива на Русия против Одеса, Мелони изрази съболезнованията си на фамилиите на жертвите и сподели, че страната ѝ е подготвена да взе участие в реконструкцията на Преображенската катедрала в града и други съкровища на културното завещание на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР