Докато по-голямата част от света все още свиква с мерките

...
Докато по-голямата част от света все още свиква с мерките
Коментари Харесай

Apple, Disney и как компанията от Купертино може да се възползва от коронавируса

Докато по-голямата част от света към момента привиква с ограниченията против ковид, а тържищата бележат най-големите си спадове от десетилетия насам, някои компании са в преференциална позиция да уголемят бизнеса си.

Една от тях е добре познатият ни колос Apple.

Сривът в стопанската система афектира съвсем всяко дружество на планетата и компанията от Купертино не бе изключение.

Вчера акциите на Apple паднаха с невероятните над 12%, откакто в петък показателите регистрираха дребен растеж, въодушевени от милиардите, които бяха скоростно инжектирани в стопанската система.

Въпреки спадът обаче Apple продължава да има обща стойност от малко над един трилион $ и да разполага със стотици ликвидни милиарди, които във времена на рецесия могат да бъдат оползотворени по доста способи.

В съответния случай Apple има опцията да закупи медийния колос Disney, с който от години имат разговор по този въпрос.

Акциите на Disney бяха мощно афектирани от протичащото се в световен мащаб и в границите на последните седмици цената им се стопи от 140 $ до едвам 90 $.

Така общата стойност на компанията сега гравитира към 167 милиарда $ - сума, която Apple теоретично може да извади без проблем.

Сливането на Apple и Disney се разисква още от времето, когато Стив Джобс бе отпред на компанията.

Настоящият Съд на Европейските общности на Disney Боб Айгър пък е някогашен чиновник на Apple и непосредствен другар на починалия Джобс.

Самият Айгър разяснява в изявление за Variety, че той и Джобс сигурно щяха да слеят фирмите си, в случай че последният бе жив. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР