Докато основните социални мрежи избраха да блокират тези публикации, които

...
Докато основните социални мрежи избраха да блокират тези публикации, които
Коментари Харесай

Ще оцелее ли социалната мрежа, в която поддръжниците на Тръмп и конспирацията виреят?

Докато главните обществени мрежи избраха да блокират тези изявления, които споделят погрешна информация и / или подбуждат към принуждение след обсадата на Капитолия, милиони поддръжници на американския президент Доналд Тръмп се обърнаха към алтернативата Parler (Парлер), оповестява Euronews.
Така нареченото " приложение за свободна тирада " стана известно измежду консуматори, които са блокирани от Twitter - обстановка, в която се озовава самият Тръмп, който беше изхвърлен още от Фейсбук и Instagram. Но Силициевата котловина, като безусловно отряза хостинг услугите ѝ.
Един от създателите на Parler Джон Маце, закостенял програмист от Невада, който се назовава либертарианец, съобщи, че е основал мрежата през 2018 година, с цел да предложи опция на " свободата на словото " на главните обществени платформи. Потребителите могат да разгласяват " без боязън, че техните отзиви ще бъдат наранени ", съгласно обществената мрежа. Отделно от това, единствено две правила уреждат споделеното: незаконна активност или спам не са позволени.
 Състоянието на най-богатия човек Джеф Безос скочи рекордно Състоянието на най-богатия човек Джеф Безос скочи рекордно
Състоянието на най-богатия човек в света – шефът на Амазон Джеф Безос скочи до нов исторически връх от 171,6 милиарда $, п...
С тези правила приложението Parler се класира преди всичко в последните месеци по изтегляния от магазините на Гугъл и Apple - там, където към този момент е блокирано. Потребителите му се усилиха от 4,5 на 8 милиона на фона на електоралните разтърсвания в Съединени американски щати. Докато Фейсбук и Twitter бяха отдадени на блокирането на политическата дезинформация, интензивността в Parler е 20 пъти по-висока от преди.
Въпреки че Тръмп няма акаунт в Parler, най-малко още не, други консервативни политически фигури се причислиха към платформата, в това число неговият юрист Руди Джулиани, Шон Ханити, политически коментатор на Fox News, и сенаторът от Тексас Тед Крус.
Parler наподобява на Twitter по доста способи. Например, можете да споделите вашите известия със система, доста сходна на " ретуитването ", и да давате жълти значки на тези, които са " тествани авторитетни лица ", нещо като синята марка за достоверност на Twitter. В някои случаи, когато изявленията са отстранени от сферата на Twitter, като не съблюдават същинската осведомителна политика, те имат втори живот на новата платформа.
Parler се оказа подобаваща среда за известията, оповестени преди щурмуването на Капитолия от поддръжници на Тръмп, които съдържат апели за оръжие и принуждение, а някои тематики се базират на.
 Акциите на Twitter се сринаха с 8% във Франкфурт Акциите на Twitter се сринаха с 8% във Франкфурт
С цели 8 % се сринаха акциите на Twitter във Франкфурт. Това се случи в първия работен ден, откакто платформата закри окончате...
Amazon съобщи, че ще отстрани Parler от уеб хоста си заради нарушение на неговите наставления, което значи, че платформата може да спре, в случай че не бъде открит нов хост до неделя вечер.
" Няма да отстъпваме на политически стимулирани компании и авторитари, които ненавиждат свободното слово ", закани се обаче Маце.
" Очевидно те имат вяра, че Parler е виновен за всичко генерирано от потребителите в него, затова по същата логичност Apple би трябвало да дава отговор за всички дейности, подхванати с техните телефони ", сподели още Маце по адрес на дейностите и на Apple да спре мрежата от онлайн магазина си поради разпространяване на " наличие, което заплашва благосъстоянието на другите или има за цел да подбуди към принуждение или други противозаконни дейности ". Apple даде на платформата 24 часа, с цел да " отстрани цялото нежелано наличие от приложението му... както и всяко наличие, което се отнася до вреди на хора или офанзиви против държавни уреди в този момент или на всяка бъдеща дата ".
Ситуацията с онлайн магазина на Гугъл е същата - тъй че следва да забележим какво ще стане с Parler.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР