Докато образователният министър Красимир Вълчев днес гарантира, че джендър идеологията

...
Докато образователният министър Красимир Вълчев днес гарантира, че джендър идеологията
Коментари Харесай

Скандал разтресе образованието! Джендър проект влезе в училище и без конвенция

Докато просветителният министър Красимир Вълчев през днешния ден подсигурява, че джендър идеологията няма да влиза в учебно заведение, даже и да ратифицираме Истанбулската спогодба, оказа се, че понятията и тематиките от документа към този момент са прекрачили учебния предел под формата на план, финансиран с европари и провеждан със съдействието на МОН, оповестява Канал 3.

Сигнал за това е получил депутатът от Обединени патриоти и зам.-председател на комисията по обучение в Народното събрание доцент Милен Михов. Той е внесъл и парламентарен въпрос към министър Вълчев по отношение на провеждането на конкурс " Училище без принуждение и стандарти, избрани от пола ". Цитира и писмо до РУО-Стара Загора по отношение на провеждането му от НПО-то " Джендър обучение, проучвания и технологии " в старозагорските школа. Доц. Михов пита министъра на просветата кой от МОН е издал разрешението на въпросната джендър фондация да организира своята активност в българските учебни заведения и какъв е задължението на министерството с този конкурс. Необходим ли е по-голям надзор върху активността на разнообразни Неправителствени организации в региона на образованието, интересува се още депутатът. Той показва, че за задачите на новия учебен план към този момент се популяризира Карта за оценка на учебната среда.

Тя съставлява анкета, в която въпросите главно са на тематика равнопоставеност на половете в учителския екип и в паралелките. Има въпроси, свързани с насилието, учредено на пола, както и за това какви познания и умения основават преподавателите по тематиката у децата - все понятия, които участват в текстовете на конвенцията, която раздели обществото и принуди ръководещите да я отсрочат краткотрайно. От цялата анкета единствено и само два въпроса са свързани с насилието в учебно заведение, което е същинският проблем сега на фона на зачестилите случаи с експанзия и произшествия, даже с жертви, от разнообразни учебни заведения в страната.
 

Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР