Докато новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън изрази увереност, че

...
Докато новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън изрази увереност, че
Коментари Харесай

Байдън убеден, че демократите печелят Сената, Тръмп обвини във фалшификация

Докато новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън изрази убеденост, че демократите ще преобладават в Сената, то актуалният държавен глава Доналд Тръмп за следващ път упрекна съперниците си във имитация.

Байдън съобщи в сряда, че се надява, че демократът Джон Ософ ще победи, откакто другият демократ завоюва едно от двете места в Сената на Съединени американски щати в щата Джорджия.

В изказване Байдън даде обещание да работи и с двете партии за справяне с пандемията COVID-19 и да продължи напред с номинациите си в кабинета, съобщи " Ройтерс ".
 Джорджия написа история - избра първия негър сенатор Обновена
Джорджия написа история - избра първия негър сенатор

Демократите са покрай болшинство в Сената

В " Туитър ", Тръмп изригна яростно, че " тези негодници провалиха сенатор Дейвид Пердю . " Фалшиви избори! ", заключи президентът, а обществената мрежа маркира и това негово изказване като подозрително.

Припомняме, че Уорнък е първият негър от Джорджия, който печели място в Сената на Съединени американски щати. Пасторът от баптистка черква в Атланта е и първият демократ от 20 година, който ще съставлява Джорджия в Сената . Избирането му е кулминационна точка на напъните на някогашния водач на малцинството в долната камара на Конгреса на Джорджия Стейси Ейбрамс и други деятели, които помогнаха за привличането на доста демократични гласоподаватели в обичайно републиканския щат.

Уорнък ще се причисли към републиканския сенатор Тим Скот от Южна Каролина като единствените афроамериканци от Юга. Но пасторът ще бъде първият негър демократ от Юга, който ще заеме място в Сената на Съединени американски щати. Той също става 11-ият негър в историята на страната, който ще служи в горната камара.

These scoundrels are only toying with the (a great guy) vote. Just didn’t want to announce quite yet. They’ve got as many ballots as are necessary. Rigged Election!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
33-годишният Джон Ософ пък, който е на път да завоюва против Дейвид Пердю, още веднъж ще " написа история ", защото ще бъде първият сенатор от еврейски генезис от Юга, като и най-младият сенатор демократ, избиран след Байдън от 1973-та година насам.

Ософ, който води в конкуренцията, към този момент разгласи победа и благодари на подкрепилите го. Но резултатите към момента не са дефинитивни.

Демократите са близо да завоюват болшинство в Сената на Съединени американски щати , което би означавало, че ще управляват Камарата на представителите, Сената и Белия дом след четири турбулентни години на ръководство на Доналд Тръмп.
 Снимка 512584
Източник:

Обикновено републиканците са любимци в обичайно консервативния щат. Но демократите се надяват изненадващата победа на - първата на демократ в щата от 1992 година - да помогне да завоюват балотажа.

Докато Ософ и Уорнък координираха акциите си , отводът на Доналд Тръмп да признае провалянето си на президентските избори провокира битка в Републиканската партия и разочарова някои от поддръжниците.

Действията на президента против републиканци, които дават отговор за провеждането на изборите , притиснаха Дейвид Пердю и Кели Лофлър да избират: да застанат зад президента в опита си да отхвърлят резултатите от президентските избори или пред риск да изгубят поддръжници на Тръмп.
 Джорджия взема решение болшинството в Сената
Джорджия взема решение болшинството в Сената

Рекордни 3 милиона американци са взели участие на ранното гласоподаване

Преди дни Доналд Тръмп да " откри " задоволително гласове за отменяне на успеха на Байдън. Рафънспъргър отхвърли.

Но макар че бюлетините на президентските избори в Джорджия бяха преброени три пъти и не бяха открити доказателства за изборна машинация, Дейвид Пердю и Кели Лофлър взеха решение да се причислят към президента с несъгласие потвърждаването на резултатите от Избирателната гилдия в Конгреса на Съединени американски щати. Днес Конгресът би трябвало да преброи електоралните гласове и дефинитивно да удостовери успеха на Джо Байдън.
 Снимка 512585
Източник:

Напрежение се надига в страната, като поддръжници на Тръмп се събират на митинги.

Сенаторът републиканец Мит Ромни, прочут съперник на Тръмп, скастри непрекъснатите обвинявания на президента, че изборите са фалшифицирани. По думите му, такива изказвания са срам за един държавен глава, защото демонстрират пренебрежение към волята на гласоподавателите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР