Докато не се проведе честен Конгрес, аз и моят екип

...
Докато не се проведе честен Конгрес, аз и моят екип
Коментари Харесай

Бербатов: Няма да се откажем докато не се проведе честен Конгрес


Докато не се организира почтен Конгрес, аз и моят екип няма да се откажем. Това изрично разгласи Димитър Бербатов минути преди срещата си с клубовете от София.

„Подписката е импортирана в съда. Тя е, с цел да се резервира интереса на клубовете. БФС използваше напън по избран метод, събра контрадекларации – 15-17. Съдията ги е разгледал и е открил, че 2 от тях са нередовни. Ако този конгрес още веднъж бъде изопачен, съдията има право да назначи нов“, обясни някогашният национал преди днешната си среща с клубовете от София и Софийска област.

За разлика от предходната сходна самодейност на Бербатов през лятото на стадион „Българска армия“, този път на срещата имаше и представител на Левски.

„Трябва всеки кандидат-президент да има представител в другите комисии, както и там, където се броят бюлетини, а не тези хора да се спускат от БФС. От Конгрес на Конгрес на всички им писва, само че това са значими неща. Докато не се организира Конгрес по верния и почтен метод, отричане няма“, продължи Бербо.

„Готвим се за всевъзможни разновидности. Опитваме се да сме подготвени за всичко. Винаги може да има мини. Има опция някои клубове да не бъдат позволени до Конгреса, в случай че не са си платили членския импорт. Затова ги приканвам да го създадат допустимо най-скоро“, предизвести той.

„Това е втора обиколка, която вършим. Това е нещо изцяло обикновено. Интересното е, че единствено ние вършим такова нещо и представяме концепциите си. Когато искаш да си президент на БФС, би трябвало да обиколиш, да се срещнеш с хората. Представяме пред клубовете програмата, която сме изготвили. Изслушваме клубовете и техните предложения“, съобщи претендентът за шефското кресло във футболната централа.

„Мисля, че позитивизмът го имаше и преди. След края на последния Конгрес клубовете видяха, че би трябвало още по-голям позитивизъм и воля за смяна. Доволен съм от нещата, които се случват досега и по тази причина продължаваме обиколките. Дано на идния Конгрес нещата да се нормализират“, продължи Бербатов.

„БФС към момента не е изготвил правила за провеждането на Конгреса. Днес се е събрало бюро, което е решило по какъв начин ще премине Конгреса, само че разпоредбите още не са оповестени. Всичко е потайно. За да могат клубовете да излъчат делегати, им би трябвало време. Те ще имат 3 дни, с цел да свикат УС и да излъчат претендент. Защо се прави това по този начин? Това можеше да се случи от дълго време и да се избегнат тези врътки. Затова приканвам министъра на спорта да направи инспекция на БФС до 2 март, с цел да види дали документите са подадени в точния момент и да няма машинации“, означи той.

„Ще бъде нелегално Конгресът на 18 март да не е избирателен. Ние спечелихме и последния Конгрес, не загубихме. Винаги съм вярвал в екипа ми. Вярвам и във опциите си. Обществеността е настроена за смяна и това ни дава вяра, че нещата ще се случат“, акцентира за следващ път Митко.

„Приоритет №1 е детско-юношеският футбол. Искаме да съградим нещо, с което да се гордеем. Сигурен съм, че с концепциите и помощта на клубовете можем да създадем нещо хубаво. Свързахме се с всички клубове, поканили сме всички тимове от София и София-област“, приключи Бербатов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР