Докато не осигурим безопасност в училищата, няма как да върнем

...
Докато не осигурим безопасност в училищата, няма как да върнем
Коментари Харесай

Денков: Докато не осигурим безопасност в училище, няма да върнем децата в клас |

" Докато не осигурим сигурност в учебните заведения, няма по какъв начин да върнем децата в клас ", съобщи министърът на образованието проф. Николай Денков в изявление за БНР.

" След пускане на образователната година заболевамеостта измежду учениците се е нараснала два пъти. През последната седмица имаме до 500 деца дневно, които се разболяват от Covid-19. Това основава риск от хоспитализация и от по-тежки случаи... От две седмици вървим към сериозна обстановка, която изисква прекосяване към онлайн образование. Заболеваемостта потегли внезапно нагоре и МОН трябваше да реагира доста бързо ", изясни той цялостното затваряне на учебните заведения и прекосяването към онлайн образование на всички от 1. до 12. клас в това число.

" Част от казуса, който би трябвало да решим, е, че няма по какъв начин да продължаваме по същия метод без тестване на децата, без филтър на входа на учебното заведение. Или ние сътворяваме филтър, при който учебното заведение е безвредно място, или децата ще бъдат онлайн, до момента в който не спадне общата заболеваемост ", сподели той.

Според Денков част от учителите не схващат, че зелен документ не значи безусловно имунизиран. " Сертификатът включва също или да си преболедувал, или постоянно да си правиш тест ", добави той.

36% от учителите са имунизирани, а към 20% към този момент са преболедували.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР