Докато на екрана той караше милиони да се смеят в

...
Докато на екрана той караше милиони да се смеят в
Коментари Харесай

Приятели му донесе слава, но не можа да потуши личните му демони

Докато на екрана той караше милиони да се смеят в най-голямото телевизионно шоу, Матю Пери беше заключен в мъчителен цикъл на пристрастяване и борба с демони, произлизащи от повредено детство.

През 1986 година, откакто се реалокира в Лос Анджелис, Матю Пери е уверен, че славата ще измие всичките му проблеми.

„ Аз копнеех за това повече от всеки различен човек на планетата “, написа той в откровените си записки предходната година.
" Имах потребност от това. Това беше единственото нещо, което щеше да ме поправи. Бях сигурен в това. "

В последна сметка Пери ще сбъдне желанието си, трансформирайки се в една от шестте централни звезди на най-обичания ситком от последните 30 години, написа BBC. Славата като проницателния Чандлър Бинг в „ Приятели “ също донесе благосъстояние – под формата на 1,1 милиона $ на епизод – и поредност от блестящи приятелки.

И въпреки всичко зад кулисите битките на Пери да резервира персоналния си живот и здраве в релси наподобява единствено нарастват.

В автобиографията си Пери наблюдава своята неустановеност - както и своите комични гении - обратно до детството, което е разграничено сред разведените му родители, само че в което той изпитва възприятие на изоставеност и от двамата.

„ Когато прочетох сюжета за „ Приятели като нас “, като че ли някой ме беше следвал цяла година, крадеше шегите ми, копираше маниерите ми, фотокопираше изтощения ми, само че проницателен мироглед за живота “, сподели той.

„ Един воин ми се открои по-специално. Не че мислех, че мога да играя Чандлър. Аз бях Чандлър. “
Една дребна измама била, че той към този момент се бил заел да се появи в „ научно-фантастична комедия “ за служащите в багажното на летището в Лос Анджелис през 2194 година Но това се оказа извънредно и пропада - както и артистът, който бил първият избор да изиграе Чандлър в другия сериал, в този момент озаглавен единствено Приятели. Така Пери стана последният и най-младият реализатор на основна роля.

Той незабавно бил сигурен, че ще има триумф, когато за първи път среща основателя Марта Кауфман, „ знаех тъкмо тогава какъв брой голямо ще бъде всичко “.

И бил прав. Шоуто се трансформира в шлагер и славата, за която жадуваше, дойде. Но това не изми проблемите му.

Правенето на шоута може да бъде мъчително, споделяше той.

„ Чувствах се по този начин, като че ли ще умра, в случай че публиката онлайн не се смее, а това сигурно не е здравословно, само че от време на време можех да кажа имитация и те не се смееха, а аз се потях и просто изпадах в спазми.

" Ако не получих смеха, който трябваше да получа, щях да откача. Чувствах това всяка вечер. Този напън ме остави в неприятно състояние. "
Той стартира да пие повече с вярата, че водката ще оправи нещата, които славата не съумява.

В един миг беше толкоз неприятно, че Дженифър Анистън се изправя против него. „ Можем да го помиришем “, сподели тя по някакъв чудноват, само че любящ метод, а множественото „ ние “ ме удари като чук. “, написа той. Но Пери споделя, че сътрудниците му са се събрали да го поддържат и той е намерил изтрезнял сателит на работа, който да му помогне по пътя към възобновяване.

Опитите за възобновяване обаче били несполучливи и той влизаше и излизаше от рехабилитация. През 1997 година случай с джет го пристрастява към болкоуспокояващото викодин. Има проблеми с алкохола, метадона и амфетамините, а през 2000 година е приет в болница с панкреатит.

Веднъж той сподели пред BBC Radio 2, че не си спомня да е снимал три години „ Приятели “. „ По това време някъде сред трети и шести сезон бях малко отвън него. “

След още опити за лекуване, той написа в записките си, че е бил най-вече изтрезнял от 2001 година насам - " като се изключи към 60 или 70 злополуки ".

Когато Приятели доближи последния си епизод три години по-късно, актьорският състав, екипът и публиката бяха в сълзи. Пери сподели, че не усеща нищо.

„ Не можех да схвана дали това беше поради опиоида, който одобрявах, или просто като цяло бях мъртъв от вътрешната страна. “
След подобен огромен шлагер беше мъчно за всички членове на актьорския състав да повторят този триумф.

Пери взе участие като ефирен изпълнителен продуцент в Studio 60 на Арън Соркин на Sunset Strip и имаше запаметяващи се функции в The West Wing и Ally McBeal.

Още ситкоми идваха и си отиваха. Той играе радиоводещ на спортни диалози в Go On; управител на спортна зала в Mr Sunshine; и занемарен съквартирант в Странната двойка.

„ Имам потребност от обич, само че не й имам вяра. Ако зарежа играта си като Чандлър и ти покажа кой съм в действителност, може да ме забележиш – само че още по-лошо, може да ме забележиш и може да ме напусне, а аз не мога да позволи това. "
Междувременно здравословните му проблеми доближиха спешна точка през 2018 година

Дебелото му черво „ експлодира “ заради корист с опиати, което изисква седемчасова интервенция и това значи, че му е даден 2% късмет да издържи през първата нощ. Той го направи, само че прекара идващите две седмици в кома.

„ Бях съвсем самоубил “, написа той по-късно. " Никога не съм бил купонджия - приемането на всички тези медикаменти, а това бяха доста медикаменти, беше просто ненужен опит да се усещам по-добре. "

В записките си той споделя по какъв начин е похарчил общо 7 милиона $, пробвайки се да изтрезнее, участвал е на 6000 срещи на анонимни алкохолици, имал е 15 престоя в рехабилитация и е ходил на терапия два пъти седмично в продължение на 30 години.

Това беше висока цена за тези надълбоко вкоренени несигурности, които не бяха поправени от голяма популярност, само че той също употребява личния си опит, с цел да се застъпва за поддръжка на подвластните.

През 2012 година той трансформира своя плажен комплекс в Малибу за 10 милиона $ в Perry House, заведение за здравомислещ живот за мъже, а през идната година планът получи премия от Белия дом.

Той го продаде две години по-късно, само че сподели, че към момента е зает с даването на услуги за лекуващи се подвластни.

Сега, след гибелта му, тази работа се приветства дружно с въздействието, което той направи с актьорския си гений.

И той дълго ще бъде помнен с деликатност за това от почитателите на Приятели, в които той носеше както минусите си, по този начин и естествения си смешен искра на ръкава си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР