Докато на Атанас Червенков-Райфъла бе наложена мярка за неотклонение задържане

...
Докато на Атанас Червенков-Райфъла бе наложена мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Райфъла прати конкурент за зелен хайвер в Гърция от затвора

Докато на Атанас Червенков-Райфъла бе наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ до финала на правосъдната сага, от килията в пандиза той се е опитвал да сплашва и да вади от играта съществени съперници от бизнеса с частната Бърза помощ. Това твърди неговият някогашен чиновник и сегашен съперник Иван Станчев, базирайки се на новото обвиняване против Райфъла, по което Станчев е пострадал. Преди дни Червенков бе наказан на 13 години затвор за опит за ликвидиране и палежи.

Най-новият прокурорски акт против скандалния предприемач беше импортиран в съда през юли. Според документа, в интервала от юни до септември 2017 година в Пловдив Райфъла е направил подготвяне за запалване на имущество със забележителна стойност. Обект на желанията за палеж е специфичен автомобил - кола за спешна помощ, марка „ Мерцедес Спринтер ", с пловдивска регистрация, на стойност 14 207 лв., който е благосъстоятелност на Станчев.

„ Този мъж счита, че е всесилен и има голямо его. Не знам за какво всички се опасяват от него. В естествения свят единствено лоялните съперници оцеляват, а Райфъла си мисли, че към момента живеем в 90-те години “, сподели Станчев. Той пристигна в редакцията на „ Марица “, с цел да опише историята за това по какъв начин Червенков се е опитал да го извади от бизнеса.

Двамата се срещат през 2015 година, когато Станчев стартира да работи за Червенков. Малко по-късно Станчев свидетелства в интерес на новия си шеф и декларира, че Веселин Загорски е изнудвал Райфъла, с цел да промени показанията си. „ Шефът изглеждаше постоянно печален и взех решение да му вляза в състояние. Накрая взех решение да не неистина - Загорски изобщо не ми е казвал такова нещо. Дори откакто приказвах пред съда, Веселин реши също да каже истината и описа всичко “, съобщи Станчев.

Той помагал на фамилията на Червенков. На 20 юни м.г. напуснал, тъй като не издържал на напрежението, защото почнали да му поръчват ужасяващи неща: „ Единия желаеха да го обливам с киселина, другия да го похищавам, да му избождам очите... палежи на коли - става дума за очевидеца Роман Хаджийски, който свидетелствал против шефа “, твърди пострадалият, който след напускането си станал съперник на Червенков в бизнеса с частна Бърза помощ.

За подготвяното нападение против него Станчев бил предизвестен от пандизчията Йордан Налбантов, с който Райфъла преговарял. Налбантов декларирал, че поръчката била да се счупят краката на Станчев, да му се възпламени колата за спешна помощ и да го пратят на празен курс до Гърция.

Схемата е била следната - Налбантов се бил заел да поръча от пандиза превоз на мним пациент. Според поръчката Станчев е трябвало да отиде до град Кавала в Гърция, да вземе болна жена и да я транспортира с колата за спешна помощ си до Стара Загора. В поръчката бил включен и доктор, който да я съпровожда.

„ Усетихме се и единствено официално го направихме. Щяхме да загубим доста пари - първо за цялото гориво до град Кавала, който е на 260 км от Пловдив, да платим хонорар на лекаря. Освен това, съгласно проекта, щом пристигнем в гръцкия град, трябвало да ни оповестят, че бабата към този момент е умряла, и да подадат сигнал на 112, че колата за спешна помощ ни придвижва незаконни цигари от Гърция за България. Щяха да ни спрат на границата и митничарите да създадат колата за спешна помощ на части. След като този проект се провали, Райфъла искаше да ми пали колата за спешна помощ, само че аз я скрих и по този начин не се стигна до палеж “, твърди Станчев.

Делото в съда по това обвиняване против Червенков се чака да стартира идния месец. По време на правосъдните съвещания ще бъдат разпитани всички очевидци и участници в схемата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР