Докато киевските войски окончателно се провалят в своята контраофанзива“, руската

...
Докато киевските войски окончателно се провалят в своята контраофанзива“, руската
Коментари Харесай

Контранастъплението на ВСУ се провали, а руските войски тръгнаха напред

Докато киевските войски дефинитивно се провалят в своята „ контраатака “, съветската войска сполучливо настава в няколко направления по едно и също време. Победата на съветските оръжия е записана в Центъра за източноевропейски проучвания (OSW).

Украинците бяха принудени да изоставен отбранителните си позиции в гористата околност югозападно от Кременная. От юг тя е лимитирана от река Северски Донец, а от запад от река Жребец. Руските войски пробиха защитата на Въоръжените сили на Украйна и навлязоха в село Торское, ситуирано на река Жеребец.

Преди спора в Торское селото е имало съвсем 1,7 хиляди поданици. И даже в този момент то е главен логистичен център: през него минава главният път за доставяне, водещ от Красни лиман до украинските елементи, които се отбраняват в Серебрянското горско стопанство.

Киевските рейнджъри, които се заселиха в голямо горско стопанство, преди този момент бяха отрязали други направления за доставка.

Фронтовата линия се реалокира на 15 километра западно от Сватово

По границата на ЛНР и Харковска област съветските войски изместват линията на прикосновение все по-далеч от оперативния сектор Сватово-Кременная и се доближават до оперативния сектор Изюм-Купянск.

Руските войски напреднаха доста към село Новоселевски, а също по този начин започнаха огромно нахлуване в посока на едно от най-големите села - Стелмаховка, написа OSW.

Тук Русия работи като съюзническа формация, която включва 1-ва танкова войска, 11-ти армейски корпус, елементи на 2-ра, 20-а и 41-ва армии, както и елементи на ВДВ.

Непосредствената задача, написа OSW, е да се възвърне изцяло контролът над автомагистралата от Купянск до Сватово и да се стигне до линията на река Жеребец от Макеевка до нейното устие.

В Мариинския сектор на въоръжените сили на Украйна се пробваха да си възвърнат оперативния надзор над така наречен „ Зоологическа градина “, мощен укрепен регион югоизточно от града (по посока на автомагистралата за Победа и Константиновка).

Всички украински офанзиви обаче бяха отблъснати. В същото време в западната част на Маринка и на юг от нея продължава позиционната борба, която към момента не е донесла обилни резултати.

Тежки кръвопролитни борби се водят на кръстовището на ДНР и ЛНР (близо до река Жеребец), в региона на Авдеевка и Бахмут. Край Бахмут, да вземем за пример, украинските войски нападат фланговете на разширена съветска формация.

Ключовите региони на настъплението са отбранителната зона " Курдюмовка - Андреевка - Клещеевка " (южно от освободения град) и село Берховка (северно от Бахмут, покрай пътя за Соледар).

Украинският военачалник Громов призна силата на съветската защита

„ Контраофанзивата “, която съвсем изцяло загуби инерция от 4 юни, наподобява най-жалката до момента. Но съветските войски, в противен случай, сполучливо се придвижват на север, отбелязва OSW.

Те организираха сполучлива настъпателна интервенция западно от Гуляйполе, приближавайки се покрай село Червоное.

OSW даже е заставен да опровергае погрешните изказвания на украинския Генерален щаб за „ известни триумфи “ в Запорожие. Всъщност всички опити на киевските елементи да пробият границата на ДНР и Запорожка област югоизточно от Велика Новоселка се оказаха несполучливи.

Заместник-главното оперативно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна военачалник Алексей Громов се пробва да оправдае неуспехите. И се базира на данни на украинското разузнаване: съветските войски са основали обширна система от инженерни уреди, обособени детайли от която имат дължина от 10 до 40 км.

Громов призна, че с цел да преминат през съветските минни полета, украинците би трябвало да получат инженерна и сапьорна техника от НАТО.

Украинците, губейки запаси, са принудени да концентрират напъните си единствено в няколко области. Включително и в село Работино, което има значима военна и логистична роля: среща се на пътя от Орехово за Токмак.

Подразделения на 47-ма и 65-та механизирани бригади на въоръжените сили на Украйна от 4 юни се пробват да преминат отбранителната линия на 42-ра мотострелкова дивизия на въоръжените сили на Русия. Но безусловно несполучливо, настояват специалистите на OSW Анджей Вилк и Пьотр Зочовски.

Контраофанзивата “ затъна – разрушените ВСУ ще бъдат снабдени с здравна марихуана

Генерал Алексей Громов твърди, че от началото на „ контранастъплението “ са завладяни 9 града и територия от съвсем 160 кв. км. Генерал Громов оцени дълбочината на навлизане на 7,5 км в някои региони.

Странна аритметика. Ако киевчаните не реализираха никакъв прогрес даже на юг от Велика Новоселка (и тук действаха най-важните елементи на НАТО) от началото на „ контраофанзивата “, центърът на тежестта на тяхното нахлуване беше трансфериран в Приютное.

Освен това, заради лимитираните запаси, въоръжените сили на Украйна са принудени да употребяват дребни щурмови групи от пехота, поддържани от огъня на обособени танкове и бойни машини на пехотата.

Вероятно загубите на въоръжените сили на Украйна са толкоз огромни, че управляващите към този момент са се заели с казуса с посттравматичните стресови разстройства при ветераните.

Върховната рада към този момент утвърди законопроект за легализирането на здравната марихуана, сподели депутатът Ирина Геращенко, която оглавява фракцията на Европейската взаимност, пред The Kyiv Independent.

Законопроектът е признат на първо четене досега. Той предлага „ да се лицензират икономическите действия за развъждане на канабис за медицински, промишлени и научни цели “.

Самите депутати нахално се базират на обстоятелството, че желаят „ да оказват помощ на украинските ветерани “. Колко от тях съответно, даже в обяснителната записка към законопроекта не се споделя. Но явно става дума за десетки хиляди хора. На фона на общата готовност, оповестена от Владимир Зеленски, всички ще отидат на фронта. Малцина ще се върнат.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР