Докато хората неуспешно търсят еликсир за безсмъртие, някои същества вече

...
Докато хората неуспешно търсят еликсир за безсмъртие, някои същества вече
Коментари Харесай

Единственото известно безсмъртно същество

 безсмъртна медуза

Докато хората несполучливо търсят балсам за величие, някои същества към този момент се любуват на безсмъртието. Става въпрос за медузите Turritopsis nutricula (другото им име еTurritopsis dohrnii), които са способни да трансформират клетките си от един тип в други и когато клетките им остареят, да се трансформират още веднъж в полипи. С други думи, те се подмладяват.

Тези медузи водят елементарен метод на живот, само че след съзряване и размножаване, те се връщат в своето начално положение, трансформирайки се в колония от полипи. Този развой се назовава „ трансдиференциация “ и в действителност разрешава на медузите да живеят постоянно.

Безсмъртните медузи са доста дребни – техният размер не надвишава 4,5 милиметра. Традиционният им ареал на обитание е Карибско море, само че през днешния ден могат да се срещнат и в други океани. Необичайните им свойства провокирали голям брой разногласия измежду учените по света.

Някои счита, че техните качества могат да се приложат изцяло върху човешкия организъм, подарявайки на човечеството същинско величие, а други настояват, че тези благоприятни условия могат единствено да подобрят остарелия човешки организъм. И въпреки всичко концепцията, че някой ден човек ще може да се подмлади действително, а не във фантастична брошура, потриса въображението!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР