Докато гонеше партийни лидери, покрай министър Рашков са минавали такива

...
Докато гонеше партийни лидери, покрай министър Рашков са минавали такива
Коментари Харесай

Валентин Радев: Рашков е знаел за частните партита в бази на МВР

" Докато гонеше партийни водачи, около министър Рашков са минавали такива неща. Няма по какъв начин да не е знаел за тях ". Така бившият вътрешен министър Валентин Радев коментира в ефира на " Денят ON AIR "  обвиненията на служебния кабинет, че почивните бази на Министерство на вътрешните работи са били употребявани за частни празненства по времето, когато той е бил на власт. 

По думите му в случай че обвиняванията се окажат правилни, ще се развихри огромен скандал, защото " Продължаваме промяната " и самият Рашков са пристигнали на власт с " огромен размах за промени ". 

" Такава пукотевица сред вътрешните министри не е добра за страната. То удря по доверието в институциите ", безапелационен бе той. 

Радев разяснява и войната по пътищата. 

" През 2009 година от 1000 души, починали по  пътищата за година, ги свалихме, в това число със основаването на Агенцията по сигурност на пътищата. Сега отново минават 500 ", разясни някогашният министър за Bulgaria ON AIR. Той цитира статистика, съгласно която през 2020 година у нас са починали 63 души на 1 млн.население.

Радев се изрече остро по отношение на новите 13 ограничения, препоръчани от служебния кабинет за стягане контрола по пътищата, и инспекциите, инициирани от досегашните ръководещи. Според него промени в тази сфера би трябвало да бъдат правени постепенно - посредством първична подготовка на водачите, а също и органите на реда.

Радев дискутира и  новината, че ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата ще работят заедно за подготовката на изборите.

" Винаги е хубаво, когато институциите работят дружно ", счита той, само че въпреки всичко прикани служебните министри да бъдат малко по-смирени.

Бившият министър на Министерство на вътрешните работи заключи, че доста хора не са отишли и няма да отидат до урните, тъй като се опасяват, че няма се оправят с машинния избор. 

" При вота с машини няма почтеност ", заключи той, като добави, че най-вероятно ще бъде включен в листите за присъединяване в изборите на 2 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР