Докато голяма част от европейското население се опитва да издържи

...
Докато голяма част от европейското население се опитва да издържи
Коментари Харесай

Необичайната битка на Швеция срещу коронавируса

Докато огромна част от европейското население се пробва да издържи на ограничаващите условия, налагани от държавните управления на фона на епидемията от ковид, една страна стои като че ли в профил на общия проблем, като разрешава на живота да продължи доста по-близо до естественото.

След дългата зима в Швеция, към този момент е задоволително топло, с цел да могат хората в шведската столица Стокхолм да седнат някъде на открито. И никой не им го не разрешава. В кафенетата с маси навън е цялостно, младежите се събират на групи в парковете и животът продължава като че ли естествения си темп.

Досега Швеция регистрира повече от 3500 случая на инфектирани с ковид и 105 смъртни случая, само че за момента главната тактиката на държавното управление е самоотговорността на жителите. Органите на публичното опазване на здравето и политиците към момента се надяват да забавят разпространяването на вируса, без да са нужни драконови ограничения.
 Снимка 473738

Има повече насоки, в сравнение с строги правила, с акцент върху това хората да си останат у дома, в случай че са заболели или по-възрастни, да мият ръцете си и да заобикалят ненужното пътешестване, както и да работят от у дома, в случай че имат такава опция. В съпоставяне с карантинните ограничения, въвеждани на други места по света, дейностите на шведските управляващи разрешават доста повече персонална независимост.

Ресторантите и питейните заведения са отворени, като не е позволено да се стои прав, само че всеки може да седне на маса и да бъде обслужен. Гимназиите и университетите са затворени, само че детските градини и началните учебни заведения към момента работят.
 Stora Hotellet в Швеция - хотел със 120-годишна история
Там, където моряците се смесвали с елита

От 1895 година до наши дни

" Ние сме възрастни и би трябвало да се държим тъкмо като такива. Не бива да разпространяваме суматоха или клюки. Никой не е самичък в тази рецесия, само че всеки човек носи тежка отговорност ", споделя шведският министър председател Стефан Льовен в телевизионно послание към нацията предишния уикенд. Той разгласи и, че от събиранията на хора се лимитират до 50 души при 500 допреди това.
 Снимка 401069

По-голямата част от шведите в действителност утвърдиха неговото изявление - това демонстрират данните от общонационално изследване на изборната компания Novus. Междувременно в Швеция има високо равнище на доверие в обществените управляващи, което съгласно мнозина кара локалните поданици да се придържат към доброволните инструкции.
 Mirrorcube, Швеция и един хотел, който се слива с пейзажа
" Невидимата " къща на дървото

Един прелестен ландшафтен хотел, който се слива с пейзажа

Шведите изцяло поддържат дейностите на управляващите, тъй като поддържането на хората физически и душевен здрави е извънредно значимо. Затова и се радват, че няма строги правила, които да ги карат да се затварят в домовете си.

Бизнес общността също счита, че шведското държавно управление и шведският метод са по-разумни, в сравнение с в доста други страни по света, написа BBC.
 Снимка 473737

Вероятно демографията също е значим фактор в метода на страната. За разлика от семействата с многочленни фамилии в средиземноморските страни, повече от половината шведски семейства са формирани от един човек, което понижава риска от разпространяване на вируса в фамилията.
 Швеция, Icehotel и какво предлага на посетителите си този сезон
Истинското замръзнало кралство на Европа

Незабравимо зимно прекарване

Сегашният основен епидемиолог на Швеция Андерш Тегнел счита, че даже и относително меката политика на Швеция да е особеност, тя е по-устойчива и по-ефективна за предпазването на публичното здраве, в сравнение с " фрапантни " ограничения като затваряне на учебните заведения за четири или пет месеца.
 Снимка 473736

" Целта е да бъде занимателен броят на новозаразените по този начин, че системата на опазването на здравето да има опция да ги поеме. Тъкмо това вършим всички ние във всяка страна в Европа. Просто избираме разнообразни способи по какъв начин да го вършим ", заключва Тегнел.
 Наградите Dragon, Beware Of Children и най-скъпата кино премия в Гьотеборг, Швеция
Най-скъпата кино премия

Близо 100 хиляди евро премия за филм
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР