Докато десноцентристите променят подхода си към климата, коалицията на блока

...
Докато десноцентристите променят подхода си към климата, коалицията на блока
Коментари Харесай

Зелената сделка под атака в ЕС

Докато десноцентристите трансформират метода си към климата, обединението на блока за климата се разпада
Повече от 60 000 европейци починаха от горещини предишното лято, а тази година се обрисува да бъде още по-гореща. И въпреки всичко в нито един различен миг от мандата на фон дер Лайен обединението на Европейски Съюз за климата не е изглеждала толкоз нежна.
Повечето партии и политици поддържат задачата на Европа за климатична индиферентност до 2050 година Но ограниченията за реализиране на този крайъгълен камък са все по-често атакувани.

Загрижеността за енергийната сигурност ускори причините за възобновимите енергийни източници предходната година, само че възходящите разноски карат някои да приканват за по-бавно движение на законодателството в региона на климата - или да подражават на Закона за понижаване на инфлацията в Съединени американски щати с неговите великодушни дотации, вместо да прибавят повече нови правила.

Нарастващият брой екологични регулации в Европейски Съюз “е голям проблем ”, сподели немският евродепутат Петер Лизе, екологичен представител на ЕНП. “Важно е да не пожелаваме прекалено много. ”

Тези апели се ускориха напролет, когато една фермерска партия завоюва холандските провинциални избори на фона на митинги против новите правила за излъчванията.

Уплашена, ЕНП - която се счита за главен бранител на ползите на селските региони - започва акция против детайли от Зелената договорка, ориентирани към селското стопанство. Това стана цел на водещия закон на Европейски Съюз за възобновяване на природата, предложение, основно за стимулиране на естествените въглеродни поглътители на континента.

Въпреки че ЕНП едвам не съумя да отхвърли закона предходната седмица, тя съумя да го отслаби - да вземем за пример изцяло отстрани задачите за възобновяване на влажните зони. Групата неотдавна съумя да смекчи и други законопроекти, като новите правила за излъчванията от животновъдните ферми.

“Разбира се, заглавието е, че ЕНП се провали, само че в случай че погледнете промените, които бяха признати, тогава Тимерманс и социалистът водещият евродепутат се провалиха ”, сподели Лизе. “Не е останало доста от това, което желаеха. ” 

Комисията, наподобява, е била осъдена от гневната реакция на нейния закон за природата; той излезе единствено с необвързващи цели за закон за почвата, който също си навлече гнева на ЕНП.

Много евродепутати виждат борбата към Закона за възобновяване на природата като раздор. Тонът беше доста по-груб от всеки различен законодателен спор за Зелената договорка, като ЕНП се отдръпна от договарянията и беше изправена пред обвинявания, че популяризира подвеждащи изказвания.

Лизе сподели, че “разочарованието се е натрупало ” в ЕНП заради чувството, че нейните възгледи са пренебрегнати от други групировки, а по-суровата изразителност е “необходима тактика за смяна на духа в комисията по околна среда ”.

Междувременно вътрешната политика от ден на ден задържа зеленото законодателство в Съвета тази година, от Германия, която съвсем блокира прекъсването на колите с мотори с вътрешно горене, до Франция, която отсрочва законодателството за възобновими енергийни източници, с цел да получи концесии за нуклеарна сила.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР