Докато българинът си боядисваше яйцата за Възкресение – първото винаги

...
Докато българинът си боядисваше яйцата за Възкресение – първото винаги
Коментари Харесай

Седмицата: Дебела лай*яна линия в дрескода на властта

Докато българинът си боядисваше яйцата за Възкресение – първото постоянно е в алено, няма метод да не си е мислел за новата мода в съдружната ни ръководеща политика – тая на властта. Дето непрекъснато ни я навират, че имало някакви „ червени линии “ измежду четворката, дето им пречели ту тук, ту там, както и по всички страни. Няма червени линии, има една дебела, доста кафява и доста смърдяща линия – напълно лай*ена или лай*яна (дублетна форма). Дето не като линия, а като крепко мазало с баданарката (ама тая четката от тоалетната) лъсна баш по Великден.

Дебела линия, да! Щото няма по какъв начин да е фино начертана, когато иде тирада за политически, пардон - изпражнения. А и тъй като терминът „ тънка алена линия “ значи „ значима, само че неотчетлива граница сред нещата “, а не да ти навират нещо дебело смърдящо под носа. Но най към този момент тъй като изразът е обвързван с мъжество – не с непрестанния низ от фекалии откъм четворната власт, като да са чертани дебело таман в кенефа с гол пръст по стените.

„ Тънка алена линия “ се употребява за първи път като синоним за героична безчувственост в багра. По време на Кримската война 400 шотландски бойци са нападнати от 2500 съветски конници за завладяване на лагера на английски полк. Командирът на шотландците подрежда да се строят не в нормалните четири редици, а в две и да не мърдат. Като това е приличало на „ тънка алена линия с надянати щикове “. Руснаците връхлитали три пъти, само че шотландците не отстъпили, отстъпила, отказала се най-после съветската армия.

Е при тази картина в този момент е напълно ясно за какво в нашия, в настоящия лагер на властта, не приказват за „ тънки “, а единствено за червени линии. Щото работата им си е все дебелашка – съгласно тълковния речник меко казано груба, недодялана, просташка.

Абе по жестоко с уличния език, само че пък тъкмо казано – точно насрана работа. Като да вземем за пример подготовката на четворната власт да си покаже онлайн напълнените гащи с посещаване в Украйна, все едно от тук не проличава какъв брой са се омазали в личния си изхОден материал във връзка с путиновата миризлива война. Или като доста огромното изхождане на наподобява най-последователния в политическите си и властови оцапвания, на премиера Кирил Петков. Който от името на ПростоКиро – от свое име, прикани: „ Откривам обществена акция за набиране на финансов запас, който да бъде възложен на украинското държавно управление. Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е фейсбук постовете да се трансфорат в средства за Украйна “.

Ама то и преди, и по време на великденските празници, и изобщо в последно време заплатата българинът си я пръска за екскурзии. Продоволствени екскурзии за търсене на я на ниска цена олио, я промоционални яйца, я на залежало надълбоко агнешко, та в случай че не за Великден да се „ облажи “ най-малко за Гергьовден с преоценена обичайната мръвка.

Но пък министър председателят Киро просто и напълно моторизирано отскочи чак до морското Царево с цялото си семейство. Та „ по царски “ да си възкреси и там баш на Великден следващите „ протоколни “ гафове, с които непрекъснато разпъва на кръст и най-голямото самообладание и най-големите си почитатели. Тия във фейсбук, де – то другояче е напълно видно към този момент какво се случва с гласоподавателите му, дето се разбягват като демон от тамян освен на великденска литургия.

Отпраши Кирил Петков на изток от следващия си пъкъл, откакто политпартийния му и властови отец – Румен Радев просто го изхвърли от храма. Искаше министър председателят да се черкува на тържествената света литургия за Възкресение Христово в патриаршеския храм „ Св. Александър Невски “, само че там мястото си беше запазил президентът. И популярност богу, може би. Иначе Петкови – министър председателят Кирил и премиершата (му) Линда щяха да лъснат и антипротоколно, и жалкосмешно и в най-светлата нощ – тази на Възкресението, съвсем като на Рождество. Този път типичният им непротоколен дрескод им прилягаше – като и те да са тръгнали на пазар (примерно до евтиния Одрин), но да са се отбили за малко на богослужението в храма „ Св. Успение Богородично” в Царево. Ей по този начин, Петков с разкопчано сако, въпреки всичко закопчани дънки и по кецове. Петкова – с педя над коляно рокличка и плетени летни обувки на необут крайник.

Дали в действителност и премиерските кецове са били на необут крайник, каквито разбори и мнения се появиха, няма никакво значение. Тя „ аскетичната “ му власт на Кирил Петков е все такава – на необут, само че и сакат крайник. Но не като същински монах за реализиране на съвършенство. А като цялостен монах откъм „ креативно “, съгласно някои в обичания му фейсбук „ мозъчно “ съдържане.

Абе като гръцкото „ скето “, когато си поръчваш я кафе, я фрапе – чисто, без захар, без мляко, само че още по-скето. Пълна гОла вОда. Което освен на български, само че и на харвардски си е „ някой, у който няма безусловно никакви качества за осъществяването на някаква работа “, камо ли за постигането на някакви цели даже и когато е на власт. Но пък с аксесоар в премиерския дрескод – кафява разграничителна линия в гащите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР