Докато Amazon Prime се бори с негативните ревюта на новия

...
Докато Amazon Prime се бори с негативните ревюта на новия
Коментари Харесай

Илън Мъск - антифен номер едно на The Rings of Power

Докато Amazon Prime се бори с отрицателните ревюта на новия си сериал The Lord of the Rings: The Rings of Power - струващата стотици милиони акомодация по част от творчеството на писателя Дж. Р. Р. Толкин за Средната земя, почитателите не престават да недоволстват по историята и персонажите.

А един много съответен почитател, който в последните години има персонално съревнование с създателя на Amazon, няма самообладание също да сипе масло в огъня.
 Съюз на демократичните сили с бурна реакция против наличието на Митрофанова на тържествата за Съединението 8 септ 2022 | " Скандализирани сме от наличието на съветския дипломат на тържествата за Съединението в Пловдив. " Това...
Главният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който с изключение на всичко друго е и неприкрит почитател на фентъзи жанра, разяснява излезлите досега два епизода на The Rings of Power.

В обява на профила си в Twitter, който Мъск употребява постоянно по всевъзможни мотиви - от апели за битка с демографската рецесия до недоволство против високите налози, той подлага на критика новия сериал на Amazon Studios, заявявайки, че представянето на мъжките персонажи е искрено отрицателно.

" Толкин сега се върти в гроба си ", написа той в първи туит, а по-късно прибавя: " Почти всеки мъжки персонаж до момента е страхливец, простак или и двете дружно. Само Галадриел е смела, интелигентна и блага. "

 

 

Tolkien is turning in his grave
— Elon Musk (@elonmusk)
 

С това Мъск визира тематика, която е честа рецензия към новия сериал - доста почитатели са недоволни от представянето на елфическата принцеса Галадриел.

Много от тях показват разликата сред представянето ѝ във филмовата трилогия на Питър Джаксън беше изиграна от Кейт Бланшет като величествена, спокойна и могъща владетелка и вълшебница, и облика ѝ в сериала, който е радикално друг. 

В The Rings of Power тя е умел войник, тласкана от жаждата за възмездие около гибелта на брат си, погубен от Саурон. Галадриел тук е пълководец и лидер на северните армии на висшия елфически крал Гил-Галад.

Както и в едно от нашите ревюта по сериала към този момент посочихме, този ѝ облик на принцеса-войн е извънредно неакуратен спрямо книгите и всичко писано за Галадриел от Толкин.

Същевременно с това представянето ѝ надали не като най-умелия войник в Средната земя нервира доста от почитателите, в това число Илон Мъск.

Коментарът на шефа на Tesla и SpaceX предизвика ответни реакции, в това число и от страна на писателя Нийл Геймън, чийто комикси The Sandman също неотдавна бяха превърнати в сериал за Netflix, където се сблъскаха с сходни отрицателни оценки от почитатели поради промяната на расата или пола на обособени персонажи.

 

 

Elon Musk doesn't come to me for advice on how to fail to buy Twitter, and I don't go to him for film, TV or literature criticism.
— Neil Gaiman (@neilhimself)
 

" Илън Мъск не идва при мен за съвет за това по какъв начин да се провали в пазаруването на Twitter, а аз не отивам при него за кино, телевизионна или литературна рецензия ", написа той в своя профил в Twitter, отговаряйки на въпрос от почитател какво мисли за обстановката.

Критиките на към шоуто обаче са ненапълно предстоящи, поради обстоятелството, че сред него и Джеф Безос от няколко години насам има ясна омраза.

Тя породи около конкуренцията на бизнесите им в областта на галактическите полети (включително конкуренция за огромни контракти с американското правителство), само че по-късно се разрасна и в други направления. Така, когато Мъск беше разгласен за най-богатия човек на света, той се пошегува, че ще изпрати на Безос сребърен орден и огромна скулптура на цифрата 2, с цел да му покаже на кое място се намира.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР