Доживотен затвор или друга възможно най-тежка присъда поиска прокурор Паун

...
Доживотен затвор или друга възможно най-тежка присъда поиска прокурор Паун
Коментари Харесай

Доживотен затвор поискаха за убиеца на Катя от Пещера

Доживотен затвор или друга допустимо най-тежка присъда изиска прокурор Паун Савов за 44-годишния Георги Генов, който през есента на предходната година погуби брачната половинка си Катя в Пещера на днешното съвещание в Окръжния съд в Пазарджик. Жената имала 17 удара с нож, нанасяни с гняв и целеустремено, задачата е била да бъде убита. Тее са по главата, лицето, шията, цялото тяло, крайниците. Фаталните три са в гърдите, като единият е пробол сърцето. Загинала е по изключително непосилен метод, стана ясно от обвинителния акт. Деянието е осъществено с изключителни безчовечност и садизъм, акцентира още прокурорът.

Генови имали 25 години фамилен живот преди нещастието. Живеели в свое жилище в Пазарджик. През това време Георги нееднократно посягал и на нея, и на двете им дъщери-близначки Никол и Йорданка. Докато най-после Катя решила да се раздели с мъжа си и се преместила да живее при родителите си в Пещера.

Мъжът няколко пъти се опитвал да я потърси, само че тя отказвала да се види с него. На съдбовния 1 септември я пресрещнал, до момента в който се прибирала от работа. Спречкали са на улицата, той я нападнал. Първите пробождания нанесъл в изправено състояние, след това я повалил и я притиснал с тялото си и траял да нанася удари. Жертвата викала обезверено за помощ, само че никой не се притекъл да я избави, въпреки в близост да имало хора. След като я довършил, Георги Генов умерено се качил в колата си и постепенно потеглил.

Според психиатричната експертиза, той е невъздържан и избухлив, подготвен да изкривява действителността, като преувеличава или омаловажава обстоятелства, не признава правила, податлив към експанзия, тесногръд. Но – без болести, които да не му разрешават да осъзнае постъпките си и последствията от тях. Смекчаващи виновността условия са чистото му правосъдно и престъпно минало, това, че произлиза от положително и уважавано семейство, че е работел и изпълнявал отговорностите си.

Деянието му обаче нанася непоправима рана на майката на Катя Славка и на двете им дъщери Никол и Йорданка, съобщи техният юрист Кръстьо Кърпаров. От тяхно име той настоя да им бъдат изплатени по 200 000 лв. кръвнина.

Преди съвещанието пред съда се бяха сабрали към петдесетина родственици и другари на убитата. Те желаеха от правораздаването заслужено наказане за погубената по толкоз нечовечен метод тяхна близка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР