Доходите на Сърбия от транзит на руски газ през сръбския

...
Доходите на Сърбия от транзит на руски газ през сръбския
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще печели по 185 млн.долара от "Турски поток"

Доходите на Сърбия от пренос на съветски газ през сръбския сектор на газопровода " Турски поток " ще бъдат 185 милиона $ годишно, съобщи сръбският президент Александър Вучич нощес по телевизия " Пинк ", представен от БНР. 

За нас газопроводът е стратегически план. Ние още през декември построихме 403 километра газопровод на територията на Сърбия, остава да се построят четири измервателни станции и една огромна компресорна станция в Жабари, сподели Вучич.

По думите на Вучич " Турски поток " има огромно значение за индустриализацията на Сърбия и за привличането на вложители. По газопровода Сърбия ще получава най-вече съветски газ. В Сърбия ще влизат 13 милиарда кубически метра газ, а от тях 3 милиарда ще останат в Сърбия, останалият газ ще отива в Унгария, Босна и Херцеговина и Косово, съобщи Вучич, изразявайки вяра, че българите ще завършат строителството на своя сектор от газопровода до края на май или юни, тъй че още от септември или до края на тази година газът ще стартира да идва в Сърбия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР