ДОХА, Катар (АП) — Талибаните поставиха неприемливи условия за присъствие

...
ДОХА, Катар (АП) — Талибаните поставиха неприемливи условия за присъствие
Коментари Харесай

Талибаните поставиха неприемливи условия за присъствие на среща на ООН, каза генералният секретар на ООН

ДОХА, Катар (АП) — Талибаните сложиха неприемливи условия за наличие на среща, спонсорирана от Организация на обединените нации за Афганистан, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш Понеделник.

Исканията на талибаните включват изключване на членове на афганистанското гражданско общество от договарянията в Доха, Катар, и отношение, което се равнява на публично признание на талибаните като законни владетели на страната, сподели Гутериш в края на двудневна среща в Катар.

Талибаните завзеха властта през 2021 година, откакто силите на Съединени американски щати и НАТО се изтеглиха след две десетилетия война. Нито една страна не ги признава за държавно управление на Афганистан и Организация на обединените нации сподели, че признаването е съвсем невероятно, до момента в който възбраните за обучение и претовареност на дамите остават в действие.

Двудневната среща в Доха събра държави-членки и специфични пратеници. Но талибаните не участваха, тъй като настояванията им не бяха изпълнени.

„ Получих писмо (от талибаните) с набор от условия да участвам на тази среща, които н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР