Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република България създава

...
Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република България създава
Коментари Харесай

Северна Македония: Македонският език е неоспорим факт |

Договорът за другарство, добросъседство и съдействие с Република България основава правна рамка и предлага принадлежности за споразумяване на двустранните въпроси и ние сме отдадени на неговото реализиране, обявиха за МИА от държавното управление на Северна Македония по отношение на меморандума, който София показа на страните-членки на Европейски Съюз, заяви МИА.

С Република България сме съдружници в НАТО, имаме общо обвързване да подобряваме добросъседските връзки, взаимното съдействие и да градим другарство, обявиха от държавното управление на Северна Македония.

Македонското държавно управление акцентира, че правото на самоопределяне и самоидентифициране са съществени европейски полезности и цивилизационни придобивки и уникалността на македонския език и македонската етническа еднаквост са безспорен факт.

Македонският език е съставка от персоналната карта на Северна Македония в Обединените народи и част от многото приети и признати съвременни езици, които се учат в университети в целия свят, напомнят от Скопие. През 21 век в Европа приемането на предишното, както и на сегашното, са отражение на виновна и зряла политика и същинско другарство, обявиха от държавното управление в Скопие. Правителството в Скопие уточни, че изказванията и изказванията, които съдържат обиди, не водят към другарство.

Приятелството е двупосочна улица и най-вече зависи от нас самите, от нашето уважаване на европейските полезности и правила. Договорът за другарство, добросъседство и съдействие е отражение на взаимното почитание и другарство и подразбира и изисква отговорност и присъединяване от двете страни, обявиха за МИА от държавното управление на Северна Македония

/БТА 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР