Договорът за концесията на жп гарата в Пловдив, подписан през

...
Договорът за концесията на жп гарата в Пловдив, подписан през
Коментари Харесай

Държавата развали договора за концесията на жп гарата в Пловдив

Договорът за концесията на жп гарата в Пловдив, подписан през 2013 година, се приключва по взаимно единодушие. Предложението е направено от концесионера Миролюб Столарски и е признато от държавното управление, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Така страната си връща назад жп гарата в Пловдив, като ще изплати 10.731 млн. лв. на досегашния концесионер за вложените от него вложения.

Причината за преустановяване на концесионния контракт са почналите от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ строителни действия на територията на гарата по плана за развиване на жп възел Пловдив, който се финансира със средства от Европейски Съюз. Строителството ще препятства използването на обекта на концесия за нескончаем интервал от време, прецизират от ведомството.

Концесионният контракт за гарата бе подписан през 2013 година с уговорката да продължи 35 години и концесионерът да влага 11 200 000 лв.. Компанията " Карат С " на Миролюб Столарски реставрира чакалнята на гарата, построи хотел в съседство, както и перон на автогара на паркинга пред гарата. 

В същото време работата по пробива докара до спор, защото навлиза в територията на концесията. Миролюб Столарски подаде тъжба в Административния съд против издаденото от Община Пловдив строително позволение. Сега се чака в границите на постигнатото съглашение с транспортното министерство той да отдръпна жалбата си и строителството на пробива да продължи в посока бул. „ Христо Ботев “. 

Процедурата по преустановяване на концесията би трябвало да се извърши в период от 30 дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР